2017-08-20
平时真系好少会入天水围,果日甘岩返完大陆系深圳湾坐巴士到天水围,见肚饿就系度揾食啦!六点零钟,见啲餐厅都开始多人,因为想食日本野,就拣左呢间啦!一豊似系新开既餐厅,好新净,装潢别致,以竹作主题,入门口位有条石仔路,座位以竹支同叶分隔,俾人舒服既感觉。估唔到系呢度会有黑松露薯条食,哈哈薯条粗薯,热辣辣,好脆口,有少少紫菜粉系上面。好中意个黑松露酱,好香,好好味,个主角好似系黑松露酱而唔系薯条甘上野寿司鳗鱼好长!烧到焦焦地,皮位有少咬口,夹埋鳗鱼汁食,正!海胆份量算多,几鲜甜。葱花吞拿鱼蓉手卷,新鲜,啖啖肉,有少少葱既香味!其他寿司仲有甜虾、、帆立贝、炙烧三文鱼同油甘鱼等,味道鲜甜。生姜黑豚肉丼珍珠米,黑豚肉同杂菌炒香,有少少汁系饭度,材料渗入左生姜既味道,捞混晒食唔错,好开胃,又唔会太济。猪软骨汤乌冬猪骨汤唔算太浓,但猪软骨入晒味,好林!乌冬好弹牙,正!食物整体上唔错,座位亦坐得舒服,价钱唔贵,可以再去!
估唔到系呢度会有黑松露薯条食,哈哈
上野寿司
鳗鱼好长!烧到焦焦地,皮位有少咬口,夹埋鳗鱼汁食,正!
海胆份量算多,几鲜甜。
葱花吞拿鱼蓉手卷,新鲜,啖啖肉,有少少葱既香味!
生姜黑豚肉丼
猪软骨汤乌冬
猪骨汤唔算太浓,但猪软骨入晒味,好林!乌冬好弹牙,正!
食物整体上唔错,座位亦坐得舒服,价钱唔贵,可以再去!