2023-12-25
天水围咁多年来都冇乜糖水舖,好多都执晒🙈对于最钟意食饭后甜品嘅我黎讲,实在太伤心🥹直至几年前开左呢间,拯救咗我!佢嘅甜品款式好多,有中式、西式,传统、新式,就连小食,肠粉、鱼蛋、鸡翼尖都有😋最出名莫过于佢嘅麻薯窝夫,每次都会点!佢嘅鸡翼尖亦都香辣得好好食!🤤佢除咗店内嘅位置,店外嘅一片空间都系属于佢嘅,就算成班人都唔使惊冇位!🥳仲要邻近地铁站,行落去3分钟就到!疫情之后,舖头都收好早,甜品舖都系🥲呢间做到凌晨一点,就算夜一夜都可以揾到嘢食!✨ 椰皇炖蛋白(加汤圆) $56👍🏻👍🏻👍🏻最近天气冻咗决定叫番啲热嘢食!佢呢个椰皇炖蛋白基本上系我每个冬天都必食嘅🤩暖笠笠,仲会念念不忘~佢嘅炖蛋白好滑,加埋我最爱嘅汤圆,jeng!而且佢椰皇入面嘅椰肉都可以𢳂埋黎食😜一个够我食好耐🤣✨ 紫薯泥小丸子西米露 $38👍🏻👍🏻呢个第一次点,个紫薯泥混合西米露好好食😚不过我觉得个紫薯泥冻咗少少,如果佢可以整返热再加落去就好了!如果唔系碗嘢好快就会冻🥹而且小丸子再多啲就更好了!
✨ 椰皇炖蛋白(加汤圆) $56👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 紫薯泥小丸子西米露 $38👍🏻👍🏻