2019-08-30
呢间系天水围既酒店开左两年,住系天水围既我都未去过,成日经过见到佢有半自助餐餐牌都几吸引,又做紧8折优惠!今日终于同家姐同埋小朋友去试下先~听闻总厨仲系之前hotel icon既副总厨😍环境都好新好阔落,岩哂带小朋友去啊!见到餐厅都系以运球类活动做主题wor!几得意,仲会播球赛,岩哂球迷黎食~睇睇餐牌先,有散叫同半自助餐既餐牌!我地叫左半自助餐烧牛肉眼扒配红酒烧汁.焗薯及时蔬$228同香煎海泸鱼配意大利蕃茄酱$198 另外散叫左香煎带子配青豆意大利饭$148 比小朋友食~等主菜之前就去食下自助餐既野先!都有好多选择架~有餐汤面包,沙律,前菜,甜品,仲有饮品吧!未食主菜,小朋友已经见到甜品,佢又点会放过呢~即刻拎左啫喱同布丁食啊!我好钟意食面包布丁,仲可以自己加云尼拿酱,正😍雪糕都好多味选择,仲要系香港制造既雪糕😍冷盘都好多野选择,几款食左都味道唔错架!沙律吧系我期待既一环~平时食沙律食唔到咁多配菜同酱汁,今次食返够本!d野都好新鲜!餐汤有中西两款~我饮左大蒜薯蓉汤都几好饮,再配埋餐包点黎食~好正啊!饮品吧,冻热饮都好多选择!期待已久既主菜终于黎啦!呢个牛扒我地叫左5成熟,黎到都仲好热辣
睇睇餐牌先,有散叫同半自助餐既餐牌!
我好钟意食面包布丁,仲可以自己加云尼拿酱,正😍
雪糕都好多味选择,仲要系香港制造既雪糕😍
冷盘都好多野选择,几款食左都味道唔错架!
饮品吧,冻热饮都好多选择!
期待已久既主菜终于黎啦!
呢个牛扒我地叫左5成熟,黎到都仲好热辣辣,切落去超多肉汁!好juicy~个红酒汁都配埋好好!!
另外呢款香煎海泸鱼煎到个皮好香口!鱼肉又滑,一点都唔腥,小朋友食左大半~特别要提下个蕃茄汁,煮得好好食!
带子煮得岩岩好,易入口,个意大利饭用左青豆去煮,唔会太湿,小朋友都好钟意食啊~
食完主食,紧系又要食甜品啦😝呢个海盐味雪糕系靓靓既tiffany blue!好睇又好食~仲可以再加绵花糖同朱古力!
食得好轻松开心,侍应都好有礼貌 会再黎食~~