2021-05-26 913 浏览
喺天水围行过见到有间新开嘅小店装修唔错,咁啱又有位,就走入去试吓。睇完Menu选择都唔少,主打系啲乌冬,意粉,因两个人太肚饿,所以叫左唔少野!沙律,餐汤,咁因为我哋系叫咗两个主食,咁两个都跟咗餐有沙律,同个汤。沙律一个要咗麻酱,一个要咗柚子汁,唔同酱有唔同感觉,柚子汁就清清爽爽,麻酱就有日式既味道。个汤饮到有甘笋嘅味都几清甜,唔错。咖喱炸虾乌冬,个乌冬好弹牙,咖喱好有日式味道唔太辣,职员落单时都有同我哋讲话可以要辣啲,事关我唔太食得辣所以就咁就OK。咁最尾加埋乌冬一齐食真系好正。个炸虾又系即叫即炸,有三只,好大只,又系好好食!加埋咖喱又系另一种口味!蕃茄烟三文鱼菠菜扁意粉,份量好多!卖相真系好靓!啲三文鱼又大块又好味,然后个汁辣辣地,但系好香口,好惹味!落单𠮶时职员仲好窝心咁提我着咗白色衫食嘅时候小心啲,真系值得赞下!慢煮温泉蛋,秘制流心蛋,本身我系好钟意食蛋,所以都特登试吓依两个小食。个温泉蛋唔好讲笑,好滑好好味,真系肯定系慢煮过,唔系Hea我!个留心蛋切出嚟嘅时候真系不停咁流心!如果钟意食蛋,真系要叫黎试吓!明太子厚烧甜蛋烧,明太子味都几突出,加埋个甜蛋又够厚又够甜,仲好大条,真心

明太子厚烧甜蛋烧,明太子味都几突出,加埋个甜蛋又够厚又够甜,仲好大条,真心值得叫!仲要系即叫即烧,抵赞。

吉列炸蚝,即叫即炸嚟到嘅时候香喷喷又大只,咬落口好热仲好脆,真系好好食!炸粉唔太厚,蚝都几大只,仲要有三只咁多,真系唔话得。

整体来讲唔错,原来佢哋有外卖,下次都可以试吓。
2021-05-25