2023-09-25 1170 浏览
天水围既地道朋友约在系佢哋之前去过既日本料理,话呢道抵食又坐得舒服。平时晚上七点已经好多人等位,所以我哋三个约早两个钟头,食返个早晚餐,慢慢聚下旧啦!餐厅环境就好此置身日本嘅居酒屋咁样,有好多灯笼,打卡一流!啲座位都算坐得舒服嘅!牛油果软壳蟹沙律 $86芝麻酱同埋柚子汁淋咗喺牛油果同埋火箭菜蕃茄沙律上面🥑,令到整体嘅味道清新左,中和左软壳蟹嘅油炸热气感觉。软壳蟹有三件份量,啱晒我哋三个每人一件share食。钟意个沙律够新鲜。呢度嘅推介美食蒲烧鳗鱼朴菜饭(配面豉汤)朋友推介呢个鳗鱼饭,个鳗鱼大大块,烧汁淋上去好香口又好食,饭嘅份量好多,我哋三个食都觉得好足够。个饭有荷叶饭嘅味道。串焼免浴鸡肉(2串)$29鸡肉似肉饼嘅感觉,有烧汁同埋煎得好香。推介美食串烧菠萝 $22菠萝水份锁住咗,烧得啱啱好!千叶鸟御前定食 $118定食有汤,有手卷,仲有刺身同埋小食,都几抵食!朋友仲话食寿司配柠檬可乐就好正!呢个蔬菜京葱串烧都几特别推介美食生牛肉手打乌冬 $59牛肉份量都几多,乌冬柔软。虾虾笑 🤭吉列虾炸春卷要趁热食,天妇罗炸虾好趣口,春卷好食!三个人食咗四百几蚊,仲要食物质素高,份量都几足料,所以住喺

牛油果软壳蟹沙律 $86

呢度嘅推介美食

蒲烧鳗鱼朴菜饭(配面豉汤)

串焼免浴鸡肉(2串)$29
鸡肉似肉饼嘅感觉,有烧汁同埋煎得好香。

串烧菠萝 $22
菠萝水份锁住咗,烧得啱啱好!

千叶鸟御前定食 $118

呢个蔬菜京葱串烧都几特别

生牛肉手打乌冬 $59
牛肉份量都几多,乌冬柔软。
虾虾笑 🤭吉列虾炸春卷
要趁热食,天妇罗炸虾好趣口,春卷好食!

三个人食咗四百几蚊,仲要食物质素高,份量都几足料,所以住喺天水围嘅朋友话嚟过呢度食几次
都仲想再食

• 牛油果软壳蟹沙律