2024-11-11
糖坊 去朋友屋企探佢,临走前发现商场开咗呢一间糖水舖,同佢一齐入去试吓!糖水舖以木系主题,墙上面挂满咗好多唔同嘅猫猫装饰,感觉窝心温暖!店员好热情介绍我哋几款甜品榴梿忘返一向作为榴梿控嘅我,见到有榴梿主题嘅甜品当然唔会放过啦,呢个甜品上面系榴梿雪糕下便系榴梿味嘅奶盖所以系非常浓郁!底下配咗唔同嘅西米,增加口感开心果Croiffle呢一个牛角包窝夫绝对推介,份量非常之多一份有两件牛角包窝夫,上面铺满咗浓厚嘅开心果奶盖同埋朱古力!冰火交融嘅感觉真系好特别芝士奶盖开心果鲜奶呢一期人气大热绝对系开心果,面头洒满咗大量开心果脆脆,下边系牛油果鲜奶三重嘅口感同味道绝对满足晒开心果fans!超多芒小芋圆呢一款芒果小芋圆唔会好甜底下仲有好多芒果果肉,仲有小丸子同埋西米增加唔同口感
糖坊
榴梿忘返