2011-03-08
我哋一行五人嚟食lunch,预早两星期前定位,我哋被安排坐房,要除鞋的。这间房十分宽敞,真的很舒适。我order天妇罗定食($180),朋友们要午餐set($120),天妇罗乌冬($100)和牛肉生姜烧($190)。天妇罗定食 有五只虾,一条蟹柳,一片鱼,一个菇,一片蕃薯,一片茄子和两只青椒。虾依然爽口新鲜,但size就比以前细只咗,粉酱不太厚,脆脆哋,味道很不错。蟹柳也有少少甜味,几好味㖞。鱼也十分香脆,蕃薯又粉又甜,好味道。天妇罗乌冬- 天妇罗有两只虾和数片蔬菜,味道不错,有干三文鱼饭团,朋友话太少𩠌,好似食紫菜饭咁,乌冬可选冻食或热食,朋友选的冻乌冬还不错,口感几好。牛肉生姜烧 - 牛肉唔韧,味道也好,朋友也赞好。午餐每日唔同,今次系鳗鱼饭十热soba。朋友话鳗鱼饭好好味,份量很大,真系超饱。我觉得我个set唔系几抵食,下次我会要天妇罗乌冬。
我order天妇罗定食($180),朋友们要午餐set($120),天妇罗乌冬($100)和牛肉生姜烧($190)。 天妇罗定食 有五只虾,一条蟹柳,一片鱼,一个菇,一片蕃薯,一片茄子和两只青椒。虾依然爽口新鲜,但size就比以前细只咗,粉酱不太厚,脆脆哋,味道很不错。蟹柳也有少少甜味,几好味㖞。鱼也十分香脆,蕃薯又粉又甜,好味道。 天妇罗乌冬- 天妇罗有两只虾和数片蔬菜,味道不错,有干三文鱼饭团,朋友话太少𩠌,好似食紫菜饭咁,乌冬可选冻食或热食,朋友选的冻乌冬还不错,口感几好。 牛肉生姜烧 - 牛肉唔韧,味道也好,朋友也赞好。 午餐每日唔同,今次系鳗鱼饭十热soba。朋友话鳗鱼饭好好味,份量很大,真系超饱。 我觉得我个set唔系几抵食,下次我会要天妇罗乌冬。