2023-05-01 2573 浏览
之前食过青衣分店觉得质素几好 所以今次同住港岛区嘅朋友食就嚟咗太古分店啦😗 我今次拣咗极级美国和牛套餐 午市放题可以食90分钟 除咗餐牌上嘅六款肉之外 仲有自助吧 甜品区 饮品区 蔬菜等等嘅嘢可以任攞😌肉类总共有六款肉 可以用QR code落单 极级美国和牛 呢一款肉质比较瘦🤓 特选美国牛肩胛肉眼 咁多款牛肉入面我比较钟意呢款 因为相对较肥美 而且牛肉味香浓🐮 严选美国牛肩肉 呢碟相对肉质比较有咬口 特选鸡腿肉 鸡腿肉好厚 煮完仲好多肉汁🐥 美国豚肉 呢碟我哋都返嗌咗几次🐷 牛舌 呢个厚度嘅牛舌啱啱好 唔会过韧👅 锅底日本樱花虾沙嗲锅 沙嗲汤底唔会好杰 食落口有少少花生香味🥜 寿喜烧风味汤底 附鸡蛋一只 呢个配牛肉食就好正啦🤪自助吧外面有个自助吧位置 可以自己夹唔同嘅嘢食😌 丸类嘅选择我觉得都几啱我胃口 有猪皮 芋头丸 墨鱼丸 三角腐皮 腐皮结 豆卜等既食物 比较印象深刻嘅系芝士豆腐同埋芝士狮子狗 食芝士狮子狗要小心睇热呀🧀 因为啲芝士会流晒出嚟蔬菜另外有个雪柜放咗好多唔同嘅蔬菜 油麦菜 生菜 白菜仔 羽衣甘蓝 娃娃菜 呢啲蔬菜全部一兜兜咁装好 卫生得嚟 仲好新鲜添呀🥬 系自助吧既另一

肉类

锅底

自助吧

蔬菜
另外有个雪柜放咗好多唔同嘅蔬菜 油麦菜 生菜 白菜仔 羽衣甘蓝 娃娃菜 呢啲蔬菜全部一兜兜咁装好 卫生得嚟 仲好新鲜添呀🥬 系自助吧既另一边都仲有其他蔬菜 椰菜花 莲藕 冬菇 金菇同秀珍菇🥦

甜品
到我最爱嘅甜品 一入门口就已经俾佢吸引咗😝 种类都几多 红豆麻薯 Brownie🍫 Oreo cheesecake同埋朱古力cheesecake 仲有雪糕柜 有明治嘅炼乳红豆雪条 同埋蓝莓乳酪雪条🍦

呢个午餐真系超级丰富 有好多唔同嘅食物选择 真系食到好饱啊😮‍💨
午餐