喺鲗鱼涌返工不嬲lunch time所有餐厅都非常挤拥,排晒长龙,而家开咗几个月嘅food court简直系大家嘅救星! 大概有300几个座位,而且佢哋餐牌嘢食种类仲非常国际化,一定有样嘢啱食😯🔹日式吉列虾三文治 Ebi Sando $78 呢个系我最有惊喜嘅菜式🥰吉列虾炸得刚刚好,紫椰菜同埋沙律将嘅调味非常香浓,大家必试呀🤪🔸Japanese Style Roasted Half Chicken 日式烤 1/2 鸡 $118 鸡本身嘅调味唔重,主要系用清酒、盐曲和昆布盐调味,而采用嘅系不含抗生素同激素嘅日式烤鸡,食到鸡胸都竟然完全唔老👍🏻推推🔸首尔韩风薄饼 Seoul Food Pizza $148小麦薄饼皮,配上韩式辣酱,鸡肉同泡菜等,非常钟意佢香脆而有嚼劲的饼底🥺💗🔹泰式牛肉炒糯米饭 Buddy's Beef Kaprao $98 我称之为进阶版的传统泰式肉碎饭😝面头煎得非常嫩滑嘅牛块🥹令人回味无穷,饭底竟然仲系干身嘅碎牛肉炒糯米饭,非常满足!🔹MOMO棉花糖夹心华夫松饼Campfire S’mores Waffle $60 纯素人士都啱食嘅甜品到啦😍杏仁窝夫夹住啲半融棉花糖,口
吉列虾三文治

吉列虾三文治
🔹日式吉列虾三文治 Ebi Sando $78

🔸首尔韩风薄饼 Seoul Food Pizza $148

我称之为进阶版的传统泰式肉碎饭😝

🔹MOMO棉花糖夹心华夫松饼
Campfire S’mores Waffle $60
纯素人士都啱食嘅甜品到啦😍杏仁窝夫夹住啲半融棉花糖,口感非常软糯,可能因为冇牛奶、牛油等嘅食材,味道同平时食嘅窝夫唔同,但纯素都会非常满足嘅甜品🧇

🔸槟城潮州炒粿条 Penang Teochew Char Koay Teow $78
采用咗焦糖黑酱油作为调味,令有镬气嘅炒粿条多咗一份甜味~再配以腊肠、虾等食材,每一啖都好惹味😋

虽然系food court 但全部都用中央绿色厨房制作,大多采用有机及可再生农业食材,海鲜鱼类等大部份都揾啲可持续嘅鱼场,系推广可持续发展嘅机构💚大家快啲去支持一下啦~

Yuzu  lemonade matcha soda
Hojicha  choco

【120 分钟 KIN X Emmer Pizza 任你食】🍕

时间: 3 月 17 日(fri)6:30 pm- 8:30pm(120 分钟)

KIN 网店限定优惠价: 每位港币 188 元 (原价每位港币 258 元)

🍕提供六款口味的薄饼吃到饱! 到时还有 Live Music大家唔好错过啦💗
  • 日式吉列虾三文治
  • 日式烤 1/2 鸡