2019-10-27
去到太古城见到呢间餐厅display左好多好吸引眼球既甜品,于是就走左入去食晚饭。当日同男友叫左个Set Dinner,两位都只系$448 (包饮料同甜品),性价比非常高,食到好饱好满足。我地就+$30升级左个龙虾汤,好浓郁而且有龙虾肉,果然真材实料。前菜就叫左炸鸡粒拼单骨鸡翼 & 炸薯条配黑松露蛋黄酱,两款都新鲜炸,好脆口。薯条就算放左半个钟再食都仲好脆黎到主菜就有牛肝菌芝士意粉配马德拉酒,好creamy好多菇🍄🍄再黎个酱烧排骨焗薯配秘制干式风味酱(+$15),个人觉得个排骨已经好够味,唔需要再点其他酱,唯一要改善就系唔够热。当食到好饱果阵,原来仲有甜品,个卖相好吸引,就算几饱都要再食。首先个cheese cake,有d焦糖同咖啡味,唔错唔错。压续登场既就系呢个牛油cookie,上面加左个vanilla雪糕,一冻一热。不过甜品好似日日食都系随机,如果大家冇叫setdinner而系叫单点,好建议大家叫呢个招牌甜品