忙完活动后特别饿,就喺太古城觅个食~入咗间韩式fusion cafe医肚、懒懒的嗌咗set 餐餐厅属半自助式嘅模式,环境几优雅,设有生果水喺出餐位附近比大家任斟,座位都几多、仲要有花花枱,大家可以自己拣位置坐。🍴 主食4拣2,我拣咗肉酱牛胸肉蛋包饭&辛辣肉酱年糕小食2拣1 、我哋拣咗炸鸡拼盘(要咗洋葱味、芝士同甜辣口味)甜品2拣1,甘笋Oreo慕丝蛋糕 、仲有2杯自选🍸🍹叫咗杯白桃甜蜜梳打 同 红豆🫘鲜奶蛋包饭一𠝹,滑蛋就涌出嚟🫢配搭牛胸肉油脂丰富嫩软多汁,足料又大份。饭底系有甘笋同翠玉瓜嘅味饭,配埋滑捋捋嘅蛋,同啖啖肉嘅肉酱口感一流。辛辣肉酱年糕有啲惊喜,同预期印象中嘅传统韩式辣炒年糕唔同😂佢唔系甜辣嘅味道,而系肉酱意粉嘅味道配搭烟烟韧韧有啲咬口但唔会过硬嘅年糕同面底系几特别~炸鸡份量唔少,拣咗3只味~洋葱味几够洋葱🧅感🫶🏻芝士同甜辣口味都几唔错,外面脆口内里肉质嫩滑仲要无骨啖啖肉~仲有薯条配埋架~甜品系盆栽嘅外型😛几打卡able 嘅甘笋Oreo慕丝蛋糕。3重口感,几浓郁嘅朱古力味。面系Oreo饼碎,中间系慕丝蛋糕最底系奶香布甸层。🍹白桃梳打比较清新香甜,仲有果肉咬吓😛清甜得嚟啱啱好
忙完活动后特别饿,就喺太古城觅个食~
入咗间韩式fusion cafe医肚、懒懒的嗌咗set 餐

🍴 主食4拣2,我拣咗
肉酱牛胸肉蛋包饭&辛辣肉酱年糕

炸鸡份量唔少,拣咗3只味~

🍹白桃梳打比较清新香甜,仲有果肉咬吓😛清甜得嚟啱啱好比我中和返口腔~ 红豆鲜奶就每啖都充满浓郁奶味同绵滑嘅红豆🫘 面仲有玫瑰花瓣做点缀。

我觉得Set餐嘅份量其实足够唔太大食嘅女仔3-4人share嚟食都冇问题😛
肉酱牛胸肉蛋包饭
炸鸡拼盘(洋葱味、芝士、甜辣口味)
辛辣肉酱年糕
甘笋Oreo慕丝蛋糕
红豆鲜奶、白桃甜蜜梳打
肉酱牛胸肉蛋包饭
炸鸡拼盘(洋葱味、芝士、甜辣口味)
辛辣肉酱年糕
甘笋Oreo慕丝蛋糕