2024-09-13 348 浏览
最近我去咗一间超高级嘅西班牙餐厅,环境真系靓到无得弹!入到去就感觉好似置身于一个奢华嘅艺术空间令整个气氛都好有情调。服务员态度非常好。French Atlantic Oysters©首先试咗呢个法国大西洋生蚝,真系好新鲜,肉质滑溜,啖啖都系海水嘅鲜味!配上啲辣味嘅哈兰椒醋,辛辣中带有一丝酸甜,真系食完一口就令人想再尝多一啖,完全唔会腻!Pickled Scallops接住落嚟就系呢个带子,肉质软滑,配上甜美嘅芒果同红菜头,酸酸甜甜,仲有柠檬草醋汁嘅清新,真系好开胃!Crystal Tomato Bread V然后试咗呢个水晶番茄包,简单但绝对经典。香脆嘅烤面包上面抹上新鲜大蒜,再加上熟透嘅番茄,味道自然鲜美,口感丰富,Dry-Aged Argentinian Rib Eye主菜方面,我选咗干熟阿根廷肋眼牛排。呢个牛排经过12日嘅干熟,肉质非常嫩滑,油脂分布均匀,咬落去每一口都充满肉汁,带有浓郁嘅牛肉香,真系好满足!Lobster Thermidor最后要推介嘅系焗龙虾,整个焗住嘅波士顿龙虾,外脆内嫩,配上浓郁嘅芝士酱,真系好奢华!搭配焗薯仔同西兰花,令整体嘅味道更加丰富。呢道菜真系“推

French Atlantic Oysters©

Pickled Scallops

Crystal Tomato Bread V

Dry-Aged Argentinian Rib Eye

Lobster Thermidor
最后要推介嘅系焗龙虾,整个焗住嘅波士顿龙虾,外脆内嫩,配上浓郁嘅芝士酱,真系好奢华!搭配焗薯仔同西兰花,令整体嘅味道更加丰富。呢道菜真系“推翻船”嘅享受,吃完真系让人心满意足。