2022-01-23
年尾清假,同妈咪一齐去太古城食tea🥰呢到嘅三层茶点架,$298包两杯饮品,仲有17款咸甜点,几抵食!而且餐厅座位舒适,台与台之间有足够嘅空间,倾计啱哂👍🏻✨Glamour Forest $298第一层:-八珍甜醋烩啤梨-三文鱼籽牛油果米纸卷-吞拿鱼他他挞由第一层开始食,八珍甜醋烩啤梨好有惊喜,甜醋酸甜适中,同啤梨味道出奇地夹!食落仲好清新!牛油果米纸卷入口爽脆,三文鱼籽咸鲜味突出,滑合埋软滑牛油果,多重口感!吞拿鱼他他油脂甘香顺滑,挞皮亦好有牛油香,质感松化,我钟意!第二层:-迷你龙虾汉堡-酸甜棒棒虾-松露猪肉饺子-巴马火腿配布拉塔芝士多士第二层嘅龙虾汉堡深得我心,龙虾沙律足料,啖啖肉,同时混入粟米粒同青瓜丝,味道够哂fresh,汉堡铺满芝麻,外脆内软!整体好好味!巴马火腿多士嘅巴马火腿咸香十足配埋芝士,好惹味!谂返都流哂口水🤤棒棒虾配上酸甜胃酱,令人胃口大开。松露猪肉饺子外皮脆脆,馅料充满黑松露香气,唔错!第三层:-芒果慕丝蛋糕-黑朱古力兰姆酒蛋糕-凤梨椰子慕丝蛋糕-朱古力布朗尼-蓝莓芝士饼-焦糖果仁挞-杂莓意式奶冻-芒果布甸-法式马卡龙除咗马卡龙有两款味道,其余甜品每款一件,总共
-八珍甜醋烩啤梨
-三文鱼籽牛油果米纸卷
-吞拿鱼他他挞
-迷你龙虾汉堡
-酸甜棒棒虾
-松露猪肉饺子
-巴马火腿配布拉塔芝士多士
棒棒虾配上酸甜胃酱,令人胃口大开。
松露猪肉饺子外皮脆脆,馅料充满黑松露香气,唔错!
-芒果慕丝蛋糕
-焦糖果仁挞
-杂莓意式奶冻
-芒果布甸
-法式马卡龙
除咗马卡龙有两款味道,其余甜品每款一件,总共有成十件,食得够哂尽兴!
其中我最钟意黑朱古力兰姆酒蛋糕,朱古力味浓郁,加上兰姆酒嘅酒香,一啖倾心。
马卡龙甜度适中,杏仁味清香。
Lemon Tea
饮品正常发挥,$298tea set包埋饮品,抵食!