2022-12-05
平时系太古番工,多数都会直接去太古城食lunch,今日比我经过见到原来APITA food court重新开番,叫做APITA Eatery,一于谂都唔谂即刻行个圈先啦。呢到以日式食堂作招徕,装修设计和风带时尚,主要以木系为主,用餐位置宽敞,仲有部份配备左充电位,对我依啲电话长期唔够电既人系加分位。叫得APITA Eatery,当然系日式餐点既集中地,有天丼、拉面、铁板餐、定食等等选择,我最后就拣左MOS Burger🍔𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 照烧鸡肉汉堡平时照烧鸡肉通常都只会出现系定食同丼饭,摆落面包又得唔得呢?Work㖞😳 微甜既照烧汁加上温热juicy既鸡肉,再配上生菜同蛋黄酱,呢个配搭好清新又够惹味😆👍 吉列虾汉堡每次我都一定要拣既汉堡🦐 有两款酱料配搭,我自己就钟意芥末蛋黄酱,贪佢够惹味,再配上清爽既蔬菜丝。而虾饼入面更可以食得出一只只虾,够哂足料。最后不得不提既系个面包一如以往咁松软🍔总括黎讲今次呢个发现唔错,下次一定要再黎呢度试下第二间餐厅😍📍MOS Burger太古太古城道18号太古城中心地库#Apitaeatery #Apitahongkong
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 照烧鸡肉汉堡