2021-06-20
睇完戏要医肚,经过呢间木系装修,走韩国少女风既韩国菜,排队等半个钟就有位! 呢度采用自助方式点餐,餐具、水都系自助既~ 点餐后拎个电子取餐机等通知。🍳泡菜炖五花肉蛋包饭大大片大白菜泡菜包住肉厚既五花肉,观感不错! 打开红卜卜菜叶后,见到2件五花肉非常诱惑~ 可以切细放喺泡菜上卷入口,腌泡菜味道香浓唔太辛口,咬落五花肉跟脂肪相间软弹juicy! 记得蛋要轻轻切开,反开入面既蛋浆,感觉好治愈。🍖猪手沙律长方碟一排砌好十数件去骨猪手,旁边配点青绿沙律菜,色泽对比鲜明。叉子刺进猪皮外层,软淋够弹性,酱汁渗透猪肉~🍗酱油蒜头无骨炸鸡无骨炸鸡方便易食,唔驶搞到成手油琳琳,更加唔洗戴手套!咬开鸡件分两啖享用,香脆既炸浆紧抓住白嫩鸡肉,外皮几香口够薄兼卜卜脆,鸡肉嫩滑之余酱油味道颇浓厚,一件接一件,食完又唔会有口干感觉。🍮杂莓瑞士卷蛋糕外层唔厚,蛋味几香伴上红豆蓉,包住中间既牛油忌廉挺身香滑,甜度也恰当。🍹红桑子沙冰甜甜地果香芬芳馥郁,夏天饮啱哂~🧋伯爵茶鲜奶咖啡 Earl grey 既茶香突出,并无比咖啡味盖过。
🍳泡菜炖五花肉蛋包饭
大大片大白菜泡菜包住肉厚既五花肉,观感不错!
记得蛋要轻轻切开,反开入面既蛋浆,感觉好治愈。
🍖猪手沙律
🍗酱油蒜头无骨炸鸡
🍮杂莓瑞士卷
蛋糕外层唔厚,蛋味几香伴上红豆蓉,
包住中间既牛油忌廉挺身香滑,甜度也恰当。
🍹红桑子沙冰
甜甜地果香芬芳馥郁,夏天饮啱哂~
🧋伯爵茶鲜奶咖啡
Earl grey 既茶香突出,并无比咖啡味盖过。