2023-10-02
1928 浏览
二访呢间西餐厅 再次感觉到呢间餐厅几咁高质☺️ 呢日系假期嘅六点嚟到 初初嚟到嘅时候餐厅仲未有好多客人 但系好快就坐满啦😚蟹肉牛油果船呢个前菜相当丰富 除咗侧边有沙律菜之外 所有馅料都系用牛油果装住🥑 入面嘅蟹肉用上沙律酱调味 非常饱满 再加上面头有黑白芝麻 同埋蟹籽🫢 伴碟嘅仲有藜麦同埋杏仁片 口感十足 软壳蟹墨西哥夹饼有一大只软壳蟹喺面 相当有惊喜呀🌮 底下嘅墨西哥夹饼煎得香脆 面头再配上芝麻酱 都几有日式风味🤪 加上有蟹籽 同埋三文鱼子 火箭菜 青瓜粒 紫菜碎等嘅配料 令到颜色都好丰富 软壳蟹炸出嚟酥脆 绝对唔油腻🦀扇贝明太子意大利面面头有扇贝同埋鱿鱼🦑 配上呢个明太子意粉真系好夹 几钟意明太子同埋三文鱼子捞匀个意粉一齐食 味道更上一层楼😝 意大利面几有咬口 唔会煮得过火🍝 酿海鲜南瓜批呢个系Peko Signature嘅其中一款菜式☺️ 系用一整个小南瓜焗制而成 焗完出嚟嘅南瓜软腍而且甜美🎃 入面嘅海鲜有鱿鱼 大虾 带子 青口 海蚬 蟹柳 同埋面头嘅三文鱼子😙 每款海鲜都几新鲜 我就最钟意佢嘅大虾 因为口感好弹牙🦐 喺海鲜嘅底下仲有非常Creamy嘅白汁薯蓉🥔 呢个系绝对饱肚 而且
蟹肉牛油果船
软壳蟹墨西哥夹饼
扇贝明太子意大利面
酿海鲜南瓜批
呢个系Peko Signature嘅其中一款菜式☺️ 系用一整个小南瓜焗制而成 焗完出嚟嘅南瓜软腍而且甜美🎃 入面嘅海鲜有鱿鱼 大虾 带子 青口 海蚬 蟹柳 同埋面头嘅三文鱼子😙 每款海鲜都几新鲜 我就最钟意佢嘅大虾 因为口感好弹牙🦐 喺海鲜嘅底下仲有非常Creamy嘅白汁薯蓉🥔 呢个系绝对饱肚 而且非常值得推介嘅菜式👍🏻
饮品
Dirty 咖啡味道几香☕️ Matcha Latte 卖相一流 面头唔同颜色嘅配料 分别系士多啤梨干 抹茶粉 同埋开心果碎🍵 捞埋一齐饮都几特别 为呢杯饮品带嚟咗少少嘅酸甜味🍓
走嘅时候见到外面有好多人等紧位🙈 如果想食嘅话建议都系订座会稳阵啲 呢度嘅环境真系几舒适 好适合family gathering👍🏻