就算只系第一次黎, 离远都一定会留意到呢间外型四四方方 充满西洋古董气息既酒吧餐厅🥂好有古典西洋风🕰 灯光微暗但唔会暗到睇唔清楚野好有高级酒吧既气氛 即场睇到Bartender调酒🍸服务到位🙂有礼得黎又唔会过份殷勤.. 系令人舒服既服务可惜既系同户外太接近, 而香港系一个蚊患严重既地方😥所以难免会有蚊咬餐厅入面有一个贴墙既大screen+另一部细Mon keep住播d外国既音乐MV/ Live Performance/ Instrumental Music🎶仲有Jazz Music💙情调浓厚, 同埋要赞佢好识拣歌😌好好听❤无论食物定饮品既选择都多到傻~~~ 沙律, 汤, 小食, 汉堡, Pizza, Pasta, 肉类鱼类同甜品都有得拣!🥩🍋🍔🥖🍧🍖🍟🥧饮品方面上网见到唔少人钟意呢度既Cocktail~~ 的确卖相特别, 口味又几创新 (但系我地唔钟意饮酒所以无试到 = D)我地4个人, 一共叫左2个Set Dinner加配小食+一份鹅肝+一份沙律+3个甜品~~前菜同沙律都上得好快 : >我地叫左2份Set Dinner, 所以亦可以用$20/份既价钱黎加配2份伊比利亚火腿伴蜜
好有古典西洋风🕰 灯光微暗但唔会暗到睇唔清楚野
好有高级酒吧既气氛 即场睇到Bartender调酒🍸
服务到位🙂有礼得黎又唔会过份殷勤.. 系令人舒服既服务
前菜同沙律都上得好快 : >
我地叫左2份Set Dinner, 所以亦可以用$20/份既价钱黎加配2份伊比利亚火腿伴蜜瓜
Melon系薄切 我觉得咁样更适合!! 太厚既话其实同就咁食件蜜瓜无乜分别XDD
蜜瓜薄而鲜甜多汁~
而Hams虽然每碟只得一块 但系咸香味绝对足够~
Classic Caesar Salad配烤奇津鸡肉
懒健康既我地拣左个 Classic Caesar Salad配烤奇津鸡肉 $118
一整个沙律都比白蒙蒙既芝士薄片掩盖住🧀 好少见偏奶白色既芝士呢~
凯撒酱份量刚好, 唔过多唔过少~
鸡胸真系重点 烤得香又腌得惹味😋
法式龙虾浓汤 (Set Dinner +$30)
我地将其中一个Set Dinner既餐汤+$30升级做法式龙虾浓汤
呢度既龙虾汤系自家制, 用全龙虾壳熬制而成 完全无加盐或者调味料
所以有饮得到既天然龙虾味 饮完都唔会有好咸好口渴既感觉, 我地都觉得不错
另一重点系跟汤既蒜蓉包!! 好有湿度唔会干
食完都唔会觉得热气 蒜味同香草又好香
(开心既系每款汤都会跟一件包.. 即系我地黎紧又有多件☺)
野菌浓汤 (Set Dinner)
本身跟餐既 野菌浓汤 一D都唔比龙虾汤逊色㖞!! 口感好幼滑
蘑菇味好突出 饮完之后都仲keep住系口腔入面
呢个汤我更加钟意!👍🏻
令人期待的小食:: 香煎鹅肝多士伴无花果 $138
价钱真系贵左D... 好彩系有两件既~ 而质素亦都无令人失望~
鹅肝既油脂感十足, 配上呢个厚度既多士(比平时薄)系好match🤤
夹埋一齐食 其实已经唔会食到无花果既味~ 但都照可以减下腻 : )
烤西班牙黑毛猪扒配砵酒洋葱烧汁选配薯菜
两个主菜就要等左一阵先上呀
烤西班牙黑毛猪扒配砵酒洋葱烧汁选配薯菜 $128
卖相无预期中咁排得咁靓 什至可以话系非常平实😆
但味道始终先至系重点呢~ 黑毛猪肉质软嫩非常 系食口感的一款!
薯条亦系高质之选 几香脆 薯味同盐味平均🥔
烤美国安格斯西冷牛扒配野菌忌廉烧汁选配意粉$188
牛肉叫左7成熟 望落好似有少少过左7成 但口感竟然keep到唔韧🥩
牛味真系好香😍外层几香脆, 整体系好味😋
只系略嫌唔够大件😜我地4个人share唔够喉
Flower Fizz
我地都唔系好饮酒既关系... 虽然d cocktail真系好吸引.. 但我地最后系叫左2杯无酒精mocktail
我个杯系Flower Fizz $70 真心觉得好鬼靓💟
而饮落系桂花蜜既香甜+梳打水 : ) 几解渴同岩女仔饮
Mango Tannin
朋友叫既系Mango Tannin $70
芒果+乌龙茶~ 估唔到两者都几平均, 两样味都饮得到!
饮到底仲有粒粒芒果肉架!! 而且难得地唔会有过甜过多糖浆既感觉, 呢杯好推介💛

我地实在太贪心.... 食完正餐仲叫左成3份甜品😛 而店家都好细心地将三份一齐上
员工话, 呢度既甜品全部都系店家自制架! 连雪糕都系!!
如果大家黎到 真系十分推介大家要食埋甜品! 几高质!!❤
1. 焗香蕉酥皮卷伴自家制开心果雪糕 $68🍌🍌
呢个真系好出色!!!! (兼唔系度度有得食!) T____T
个酥皮好味到呢!!! 焗得好到位既酥皮, 又脆又有咬口又唔会干唔会油
厚度岩岩好, 好好好正, 加埋香甜既香蕉同少少莎莉蛋糕做夹心🍌
会唔会太好味
同埋呢个有埋饱肚效果添~ 觉得食完正餐争少少先够饱既朋友 食埋呢个真系岩岩好!
佢配既开心果雪糕我肯定大家系出面系食唔到架!
其实食既时侯唔会觉得佢似雪糕, 因为真系太浓开心果味.. 你会以为自己系食紧开心果蓉架!!! 超浓郁
钟意开心果既朋友不可不试💚
绿茶心太软伴自家制士多啤梨雪糕
2. 绿茶心太软伴自家制士多啤梨雪糕 $68
宇冶抹茶去整的心太软 系最正架🍵
抹茶味浓而不涩 流心状态刚刚好 甜度亦唔会过火 我同家人都好钟意!!
士多啤梨雪糕就比较清新, 无平时食到既咁甜 入面仲有少量果肉比你咬下🍓
法式柠檬焦糖炖蛋
法式柠檬焦糖炖蛋
3. 法式柠檬焦糖炖蛋 $58
呢一个反而我唔系好识欣赏 因为佢面头既焦糖糖衣比较厚身
当然食到个阵重重既焦糖味既时侯系满足既 但同时失去左好薄好脆个种口感
而入面既炖蛋的确系重蛋香味 但系质地就无平时出街食到既咁滑身
不过呢份Crème brûlée有个特别之处.. 就系系炖蛋中间竟然夹杂住热情果核架!

呢一晚真系好满足... 由前菜, 到主食同甜品, 仲有饮品都令人好满意
加上成个氛围令人好relax... 员工又服务周到😊
我觉得今晚系 ❤The Right Place, with The Right People❤
除左室内位 呢度仲有少量室外位, 相信系适合再夜d黎饮野既人士呢~
(不过多蚊问题真系要解决下...)
希望佢会一直系太和生存落去呀!! 回头率极高~
2018-10-21
Classic Caesar Salad配烤奇津鸡肉
法式龙虾浓汤 (Set Dinner +$30)
野菌浓汤 (Set Dinner)
烤西班牙黑毛猪扒配砵酒洋葱烧汁选配薯菜
Mango Tannin