奉劝想试呢间餐厅嘅人一定要book台☝🏻因为呢间店有三间舖喺旺角,但星期六都系好爆满架。我book咗7点,但行街冇收镬就早啲入座,当时6点半已经差不多满,有两张大台留座添。我哋坐低点菜时发现有得打边炉,都系麻辣汤底𠮶啲,另外有个胡椒猪肚鸡锅,都几特别,眼见好似都唔多台打边炉,我哋今日都系点小菜。佢哋个menu好大本!同埋真系好多小菜,同一个材料都有两三款煮法,我哋好多嘢想试但个胃唔装得落咁多,咁就拣左凉拌牛柏叶、口水鸡、炒土豆丝、铁板水晶粉。最先上嘅系两碟冷盘,个牛柏叶个酱汁系好香口好惹味,而且佢切得大片,每片都挂晒汁😆又爽口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻至于口水鸡例牌,有一半系脾一半系背只,个酱汁都系一流,两个冷盘都食到唔停得口😆而且我哋叫小辣佢就都系小辣。跟住差不多食完就到炒薯丝上台,虽然叫左中辣,但一啲都冇辣味,系食到尾掂到啲汁有些少辣,而且个调味有啲似落咗上汤炒,我哋仲以辣会酸酸辣辣咁添。最后上呢个系铁板水晶粉,入面加左啲泡椒去炒,有啲酸又辣辣地,而且我好中意食水晶粉呢类质感嘅嘢,觉得都炒得好好味,都见有好多人嗌。其实我仲想试红糖糍粑,但等咗太耐都未嚟,所以取消咗。下次嚟仲想食下毛血旺、
牛柏叶

口水鸡
炒土豆丝

其实我仲想试红糖糍粑,但等咗太耐都未嚟,所以取消咗。下次嚟仲想食下毛血旺、水煮牛添。还有值得一赞嘅系,呢间店嘅员工服务都好好,虽然好忙态度都好好👍🏻
2018-02-10
  • 牛柏叶