今晚去开长沙湾附近,见到呢间皇室冰厅就入去试下,本身谂住应该系一般茶餐厅嘅质素,点知食落发现有惊喜真。番茄浓汤特餐,餐牌写住镇店特餐咁厉害,所以一定要试一试佢,跟餐嘅无味精老火例汤,好足料:有椰子、红萝卜、瘦肉,饮落有好浓郁嘅鲜味,应该煲咗好耐,正!个番茄浓汤乌冬因为系用新鲜蕃茄每日新鲜制造,味道果然好浓郁,乌冬亦都弹牙牛乳炒滑蛋亦都好香蛋味,而最值得介绍嘅绝对系佢𠮶块即叫即炸嘅吉列猪扒。外皮薄薄嘅一层粉浆香脆松化,包裹住入面非常松化嘅厚切猪扒,我仲食得出猪扒好似有好香嘅豉油味,真系会食上瘾!酱爆茄子脆鱼柳煲,非常够镬气,一拎上台已经闻到香味。整个煲味道浓郁,茄子腍滑,鱼柳亦十分鲜嫩入味,同埋鱼柳分量好多,配埋白饭一齐食简直一绝!椰汁凉粉冰,淡淡嘅椰香加上凉粉,解渴得嚟又好味估唔到咁平民化嘅价钱都可以食到咁好味嘅食物,绝对物超所值,一定会返嚟试埋其他餐!

椰汁凉粉冰,淡淡嘅椰香加上凉粉,解渴得嚟又好味