2022-11-26
Weekend行下花墟赏花一乐也。睇饱靓花一草一木、喺时候要医肚肚,撞啱6pm早入座、呢间居酒屋仍然有位,唔够15分钟已经满晒座啦,book位是常识秘制鲣鱼他他 > 炙烤过的半熟鲣鱼鱼鲜味重,伴柚子醋葱花蔬菜沙律、食味非常清新蟹肉蟹膏甲罗烧> 酿满蟹盖内的蟹膏咸鲜味浓,蟹肉份量足有鲜味,仲有满到泻的脆卜卜蟹籽,捞点蛋汁又香又滑满足晒“蟹魔”嘅我胃口蟹膏玉子烧 > 觉得呢个玉子烧火喉极佳,蛋的口感嫩滑中间仍保持到啲啲流心,浓香滑溜嘅蟹膏做馅几咁正,好味到将所谓卡路里乜乜乜都抛诸脑后明太子油扬豆腐 > 明太子好甘香呀,配炸豆腐香口得嚟豆腐又唔会好油腻,唔错咸蛋妈妈素肉棒> 唔讲都唔知系素肉个口感几好,餐厅将咸蛋酱个味教得几好、唔太咸但惹味厚切牛舌芯> 喺其他地方有时会食到啲牛舌几硬、呢度做嘅有口感易咬开,有牛味牛蒡素肉丸串 > 牛蒡味讲真唔太突出,味道清清哋做下酒小食都okay
秘制鲣鱼他他
蟹肉蟹膏甲罗烧
蟹膏玉子烧
明太子油扬豆腐
> 明太子好甘香呀,配炸豆腐香口得嚟豆腐又唔会好油腻,唔错
咸蛋妈妈素肉棒
厚切牛舌芯
牛蒡素肉丸串
> 牛蒡味讲真唔太突出,味道清清哋做下酒小食都okay