2017-11-11
九龙人如果想揾平靓正的美食,除左去深水埗之外,另一个福地一定系太子西洋菜街。而里到绝对系卧虎藏龙之地😤😤你想轻食又得🥗重口味又得🌶中餐又得🍚🥘西餐又得🍕🍖🍗总之可以一次过满足晒你几个胃🍝🍱🍢🍰🍫🍻简简单单,我最喜欢食面食喇🍜除左一般的四人坐位外,更有单人坐位,岩晒孤独精🙈而且每个位都有隔板,你食得点样衰都唔怕有人睇见🤣选择唔多🤷🏼♀️无所谓啦,贵精不贵多,选择少即系代表店家对自己的出品非常有信心👍🏻本来想试青龙🐉,点知六点后先限量供应🤦🏻♀️卖相挺不错👍🏻我里啲外貌协会一定系摆相行先💯每碗面都有半只流心蛋,大紫菜,半肥瘦叉烧,鸣门卷。面条系「曲面」,相对一般的直身拉面硬少少。不过我本来喜欢硬啲啲的,所以再点埋「硬口感」❤️汤底浓厚,不过我不太吃到蕃茄味,反而猪骨的浓厚味道,完完全全占据你口控🐽🐷后劲凌厉,带有淡淡的辣味。而且因为汤底浓厚,每一口面都挂满汤汁👍🏻半肥瘦叉烧,薄薄地,入口无筋💯成碗面的份量不算太大,女孩子就刚刚好👍🏻男仔的话,记得加个面底哦,都只系$18咋太极拉面成碗黑ma ma,好像其貌不扬,真系一「啖」惊人,极浓的墨鱼汁,汤底浓到以为食紧沾面😋😋😋😋朋友不单只食晒成碗面,
简简单单,我最喜欢食面食喇🍜
本来想试青龙🐉,点知六点后先限量供应🤦🏻♀️
卖相挺不错👍🏻我里啲外貌协会一定系摆相行先💯
每碗面都有半只流心蛋,大紫菜,半肥瘦叉烧,鸣门卷。
面条系「曲面」,相对一般的直身拉面硬少少。
不过我本来喜欢硬啲啲的,所以再点埋「硬口感」❤️
后劲凌厉,带有淡淡的辣味。
而且因为汤底浓厚,每一口面都挂满汤汁👍🏻
半肥瘦叉烧,薄薄地,入口无筋💯
朋友不单只食晒成碗面,连啲汤都饮埋🙈
温馨提示:如果喜欢一啖汤一啖面的朋友,记得点「加汤」🍜
面的口感,汤的浓度,蒽的多少,配料等等⋯⋯
你都可以自己选择1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣5️⃣
最正重要系无10%服务费😍😍😍😍😍