2023-03-05
太子呢一区有劲多打卡餐厅,呢间就系其中一间📸📸!好彩嚟得早,唔使等好耐就有得食~店内系白金绿三色为主调,系我最爱嘅配色😍😍~呢度有好多款dinner set,跟餐汤/沙律同饮品🥤~加啲钱仲可以配埋佢哋啲靓靓甜品,性价比高~我一向都喜欢食鱿鱼须🦑,因为表面脆,里面烟韧~呢度嘅炸粉皮够薄,而且新鲜炸起,所以出晒烟咁上台💨~记得要即刻食,又脆又嫩~所谓薯条三兄弟,其实系有三款酱,有明太子,芥末同黑松露~侍应哥哥好好笑,仲问要唔要四兄弟?我哋一脸疑惑,咩嚟?原来第四个兄弟系茄汁😂😂😂三款酱汁都好食,唔使四兄弟了~薯条亦系新鲜炸🍟,放喺三个纸筒度上台,打卡一流~呢度嘅意大利饭比较软🍚,唔喜欢食传统中间比较生嘅我就觉得好好食~而且饭粒吸饱咗牛肝菌忌廉汁嘅香浓味道,里面仲有好多切片菇菌添🍄~软壳蟹成只咁放喺饭面好吸睛,炸到脆卜卜,入面又满系蟹膏嘅甘香🦀~呢度仲有大大只咸猪手🍖,已经切好晒一件件咁上台,非常方便🍴~个猪皮似乎系有再炸过,所以里里外外都唔会有油腻感,而且非常脆卜卜~个人好钟意佢个gravvy🥣,好浓郁,用嚟点配菜一流🥦🥔~不过用嚟点肉就稍嫌太浓,都系点返芥末酱比较夹~甜品叫咗我近来好喜欢
好彩嚟得早,唔使等好耐就有得食~
店内系白金绿三色为主调,系我最爱嘅配色😍😍~
呢度有好多款dinner set,跟餐汤/沙律同饮品🥤~
加啲钱仲可以配埋佢哋啲靓靓甜品,性价比高~ 我一向都喜欢食鱿鱼须🦑,因为表面脆,里面烟韧~
呢度嘅炸粉皮够薄,而且新鲜炸起,所以出晒烟咁上台💨~
记得要即刻食,又脆又嫩~
侍应哥哥好好笑,仲问要唔要四兄弟?
我哋一脸疑惑,咩嚟?
原来第四个兄弟系茄汁😂😂😂
三款酱汁都好食,唔使四兄弟了~
薯条亦系新鲜炸🍟,放喺三个纸筒度上台,打卡一流~
个人好钟意佢个gravvy🥣,好浓郁,用嚟点配菜一流🥦🥔~
不过用嚟点肉就稍嫌太浓,都系点返芥末酱比较夹~
碟边有好多彩色早餐谷物粒粒,非常靓又igable🌈~
个牛角酥略嫌唔太够酥,但系牛油香味一流🧈!
再加埋两球雪糕,非常饱足~
又有我最爱嘅伯爵茶香味,又有我最爱嘅麻糬~
虽然我唔喜欢咖啡☕,但系略带咖啡味嘅蛋糕部份唔算多~
加上甜甜地嘅cream🍦,咖啡味只带香不带苦~
呢间无论主菜定甜品,佢哋嘅质素都好出色👍~
重点系咁多人得嚟,店员们都系好有笑容好有礼貌😊,真系非常难得~
难怪连平日都咁多人嚟排队食~