2024-11-14
位于太子大南街嘅「朝」,由环境到食物质素,全部都好有惊喜。🔸冲绳苦瓜沙律平时喺居酒屋食苦瓜都系烧嘅,呢度竟然用沙律形式。出乎意料咁新爽,但又唔会太苦。钟意食苦瓜嘅朋友真系唔好错过。🔸串烧类🍢佢嘅串烧选择多,月见鸡肉棒、鸡颈肉、豚肉灵荀卷、牛舌,每样都调味独特。尤其牛舌,用咗蒜蓉酱去点,香味更出,比起一般净系用柠檬汁嘅,实在别有风味。🔸鹅肝豆腐呢个真系有惊喜!炸豆腐外脆内滑,加上滑溜嘅鹅肝,油香味十足,两者结合得天衣无缝。🔸邪恶玉子烧🥚呢个玉子烧真系邪恶,里面有芝士加黑糖调味,呢种甜味嘅玉子烧之前未试过,印象非常深刻。🔸雪女神清酒🍶第一啖有淡淡嘅甜味,配埋肉类后,旨味更出色。再嚟个一夜干花鱼,同清酒一齐食,真系一流。店员主动介绍𩠌菜,有礼貌,墙上仲有好多照片参考,令到整体感觉好好。
位于太子大南街嘅「朝」,由环境到食物质素,全部都好有惊喜。
🔸冲绳苦瓜沙律
🔸串烧类🍢