2024-07-29
今日到访位于太子小巷里嘅居酒屋「乔」沿小巷由日本特色灯笼带到小店里☺️坐位唔多连埋吧枱大概有10位左右😃除咗可以同师傅直接交流外😊环境气氛与及食物亦别具特色😎前菜系清甜爽口白粟米及师传自家腌制柚子萝卜酸甜适中带点开胃感觉😊七彩芝麻和胡麻菠菜密密麻麻😊口感细腻又多汁☺️面头七彩芝麻与胡麻酱融合☺️带出菠菜清新美味感😍自家制饺子🥟煎至两面金黄色🤤里面保留住蔬菜同猪肉嘅肉汁😊选用Factory cheese🧀 进行烟熏😋淡淡嘅烟熏香味同芝士好夹☺️送酒一流😊鸡类串烧点左鸡肾鸡颈肉和鸡胸脆骨及鸡翼😊不同部位各有特色🤩我特别钟意酱烧鸡肝唔会烧到干争争仲好Juicy添😋免治鸡肉棒入面带爽脆软骨配日本蛋黄口感丰富😍伊比利亚橡果猪肉质细嫩多汁🥰带有浓烈橡果香味😋夹埋配菜一齐好食到停唔到口😊另外汁烧脑天(吞拿鱼)系一大惊喜😍厚身啖啖肉😊表面酱汁咸咸地入口即化☺️别具特色😉饮品拣咗串烧必配嘅ASahi生啤🍺同朋友一边饮酒,一边食嘢过咗一个好开心嘅假日👍
自家制饺子🥟煎至两面金黄色🤤里面保留住蔬菜同猪肉嘅肉汁😊
鸡类串烧点左鸡肾鸡颈肉和鸡胸脆骨及鸡翼😊 不同部位各有特色🤩我特别钟意酱烧鸡肝唔会烧到干争争仲好Juicy添😋 免治鸡肉棒入面带爽脆软骨配日本蛋黄口感丰富😍