2024-07-05 204 浏览
跟朋友推介嚟到太子呢间隐世Cafe,距离地铁站3分钟嘅路程,都几方便。Cafe入边嘅环境好舒适,有唔同嘅休闲摆设,成个感觉都好 chill可以好好放松一下!除咗环境舒适之外,食物嘅质素都几唔错,lunch set包埋餐汤或者沙律、主菜、薯蓉同埋嘢饮,价钱合理,加多$12就可以升级饮品,唔够食嘅话加$38就可以追加蜜糖芥末炸鸡粒。上菜嘅速度都算快,落完单好快就送上餐汤,热辣辣好浓郁,几好饮。主菜我哋就分别嗌咗西京烧比目鱼同埋咖啡烧汁烤猪仔髀,大推一定要试比目鱼,熟到啱啱好,非常嫩滑,入口即溶,食到停唔到口,唔经唔觉就食晒两块比目鱼,真系令人回味。猪仔髀都一样唔输蚀,一碟有三件,原本俾佢咖啡烧汁吸引,想一试究竟咖啡烧汁系咩嚟,原来系可以点咖啡粉,猪仔髀一啲都唔干身,咬落都软熟,配埋咖啡粉个味道几特别,少少咖啡嘅甘香,唔会苦,但系令到个味道更加丰富,几值得一试!另外我哋仲嗌咗香脆鸡翼,呢个真系一定要嗌,鸡翼全部炸到金黄色,新鲜即炸,食落仲系热辣辣嘅,层皮脆卜卜,鸡肉都好滑,最正嘅系咬落仲会爆汁,超级Juicy,大力推介!最后我哋就嗌咗一杯柚子梳打同升级咗一杯朱古力,两杯味道都好浓郁,都好好饮

另外我哋仲嗌咗香脆鸡翼,呢个真系一定要嗌,鸡翼全部炸到金黄色,新鲜即炸,食落仲系热辣辣嘅,层皮脆卜卜,鸡肉都好滑,最正嘅系咬落仲会爆汁,超级Juicy,大力推介!最后我哋就嗌咗一杯柚子梳打同升级咗一杯朱古力,两杯味道都好浓郁,都好好饮!