2021-04-12 136 浏览
Grove系来人往嘅始创中心地下,一入到去彷佛世界突然安静,店舖外墙用落地玻璃,再搭配浅木色制造嘅枱櫈,整个感觉好舒服、悠闲。.漫煮辣鸡胸配德国薯仔沙律 $62鸡胸经过慢煮之后比一般煮法更加嫩滑,鸡肉鲜香味更加突出,再在鸡肉上洒上辣椒粉令味道更加多层次,而薯仔以冷盘方式上枱,德国薯仔嘅爽甜再加上微甜嘅沙律酱,成个感觉fresh。肉酱千层面 $70千层面每层面层好厚,令到口感更加厚实,里正好多材料,有蘑菇、洋葱等,最令人惊喜系佢做到浓边嘅效果,闻落会更香同食落会有脆卜卜嘅口感。安格斯牛肉蘑菇汉堡配薯角 $70安格斯牛肉煎到大约有8成熟左右,所以牛肉食落好滑,中间夹住新鲜嘅蕃茄、青瓜、蛋黄酱等等,汉堡食落好juicy。面包旱到脆卜卜,成个汉堡口感好有层次。是日餐汤 (跟餐+$15)蕃茄汤相当浓郁蕃茄味,调味相当好,酸微微嘅蕃茄汤再加香脆面包,作好饭前餐汤,相当开胃。鲜奶咖啡 (跟餐+$5)咖啡豆采用中烘豆,所以会有咖啡豆嘅酸味,口感浓郁顺滑。Coffee Tonic $35饮完杯Latte觉得几啱口味,所以就试下Tonic,咖啡味同再上tonic水独有嘅苦味同气泡,层次感分明,tonic嘅
漫煮辣鸡胸配德国薯仔沙律 $62

肉酱千层面 $70

安格斯牛肉蘑菇汉堡配薯角 $70

是日餐汤 (跟餐+$15)

鲜奶咖啡 (跟餐+$5)
咖啡豆采用中烘豆,所以会有咖啡豆嘅酸味,口感浓郁顺滑。

Coffee Tonic $35
饮完杯Latte觉得几啱口味,所以就试下Tonic,咖啡味同再上tonic水独有嘅苦味同气泡,层次感分明,tonic嘅苦味带出咗咖啡嘅风味。

青瓜青柠梳打 $40
成杯饮落好fresh,唔会有种甜到漏嘅感觉。