2024-03-27
想食泰国菜又唔想去九龙城,今日就去左位于太子既泰国菜餐厅,餐厅大约有7-8张台,座位比一般九龙城泰菜餐厅好坐👍🏻食物款式都几齐全,大部分既菜式都有,价钱仲好贴地,又有套餐选择,系旺角行完街过去食饭都几good fit😁😁今日散叫左几个野食,味道都好,可以再回头帮衬迷你拼盘(虾饼,春卷,鱼饼)食物都系岩岩炸起,所以好够脆,特别钟意虾饼同鱼饼,虾饼够弹牙之余又有虾味,鱼饼就香鱼味同埋有淡淡嘅香茅味😋干炒鸡河炒落单𠮶阵老板有提及佢哋用嘅都系泰国运黎嘅河粉,比香港河粉阔身同弹牙,其实我都好钟意食泰国嘅河粉,所以对呢碟粉好有期望,结果冇失望,同系泰国食到既味道差唔多,河粉烟靭又够镬气,味道又岩岩好黄咖喱鸡加配蒜蓉包咖喱味香浓,不过唔会好辣,鸡肉嫩滑又入味,咖喱汁好啱𩠌饭或者配包,呢度嘅蒜蓉包比较特别,外型有啲似鸡尾包,蒜蓉包左右两边都搽满蒜蓉牛油,包既外层又烤到香脆,沾埋咖哩汁食仲正😍😍咸鱼炒杂菜杂菜既份量都几多,咸鱼有炸过,食落咸香得来黎又有少少脆口,配埋杂菜一齐食系几夹既龙眼冰本心都胆心龙眼冰会唔会好甜,经证实后佢系属于清甜𠮶款微甜,系有淡淡嘅龙眼味,饮得出系真材实料👍🏻👍🏻
迷你拼盘(虾饼,春卷,鱼饼)
干炒鸡河炒
黄咖喱鸡加配蒜蓉包