2017-05-26
呢间冰室新开,所以lunch同同事一齐黎试下!餐厅好大,座位宽阔,不过午餐时好多人,都需要搭枱。食物种类多,有午市套餐、散叫食物同全日推介等,最特别应该系有得嗌招牌菜一雪山梳呼厘!!首先,先叫左个葡汁龙脷柳配沙律。绝大部分食龙脷柳时,啲龙脷柳都系好林,入面啲肉一啲都无肉既质感既。但呢个龙脷柳我好钟意!因为佢啲肉较实,无甘烂,煎炸到刚刚好熟透,嫩滑但唔老。龙脷柳应该奄过,入味,加埋葡汁食更滋味!望落去无饭好似唔够食甘,但女仔黎讲食埋个水果沙律已经好足够!男仔可能要加多碗饭好嫩滑猪扒多士盒好大份,卖相很好!约有十cm高。面头系芝士茄汁猪扒,入面系炒饭,边位仲有啲面包。蕃茄汁唔酸,甜甜地,猪朳奄过,入味,肉嫩,唔韧。汁捞埋饭食,好味!面包中间系炒饭,无面包,只有边位。面包外边好脆,入面仲有少少白面包痴住,好松软,不过要食晒呢个多士盒一啲都唔简单!梳乎厘,有原味同绿茶味。相信系呢度既招排菜!落单时职员都提我地个梳乎厘好大,惊我地食唔晒。但心谂:应该无野既,都系食空气姐,唔会太大啦。点知!一黎到时简直系惊喜!吸引晒全场目光,连搭枱既人都哗哗声,拎电话出黎影相!很喜欢它,因为唔太甜,可以食好多都唔
好嫩滑
猪扒多士盒
汁捞埋饭食,好味!
很喜欢它,因为唔太甜,可以食好多都唔觉济,软棉棉的!佢焗得唔错,外露既面全部都金黄,食落比内里硬身少少,同入面既海棉食增加左口感同味道!
一路食会见到有两层色,上面系白,下面系黄,我都唔知点解但感觉白色既空气多啲,较棉,黄色实少少。不过两层都好食!
门口有面包同蛋挞外卖添
午餐又多一选择!