2023-03-14
偶然经过见到呢间餐厅 就入咗去试 餐厅用猫头鹰嚟做主题 餐厅都放咗好多猫头鹰嘅摆设😉头盘鲜芦笋带子田园沙律 几钟意呢个沙律 因为入面嘅用料特别 有青瓜 鲜芦笋 仲有轻轻煎香咗嘅带子刺身🥗 而呢日嘅餐汤系甘笋汤 都几creamy 甘笋味道唔会太草青黑松露卡邦尼意粉呢个卡邦尼意粉有烟肉 芝士做配料 黑松露嘅味道都好突出 意粉几有咬口 唔会过腍 同朋友share食啱啱好 感觉唔会太腻🍝 烧纽西兰特级肉眼扒呢个足足有八安士嘅肉眼扒望落都几大块 我哋嗌咗五成熟 所以入面嘅肉仲好粉嫩 呈粉红色☺️ 由于佢系肉眼扒脂肪比例几高 所以食落口牛味几浓郁🐮 侧边仲有甜薯角及紫椰菜做伴碟 煎脆咗嘅甜薯角同牛肉嘅咸味有个对比 所以都算突出 啲边仲有黄芥辣同埋海盐 钟意食牛扒有调味嘅朋友可以点嚟试吓😙蓝莓芝士蛋糕呢个蓝莓芝士蛋糕睇得出系店舖自家制作 本来以为系面头加啲蓝莓酱嘅cheesecake🍰 点知呢度系一旧cheesecake再喺碟边加蓝莓酱 几钟意呢个做法 点唔点酱食都得😉餐饮柠檬茶同埋奶茶 茶底正正常常☕️ 除咗呢啲饮品仲可以加钱嗌特饮 不过我哋今次就冇嗌到啦呢餐食齐餐汤 沙律 主菜 甜品同饮品 真系够晒
头盘
黑松露卡邦尼意粉