2023-08-08
今日嚟咗呢间面包舖买面包,呢度嘅款式非常新颖,真系唔系喺出面容易揾到嘅款式,而且制作认真,每个面包都有简短嘅说明牌,请客人都可以拣到自己想食嘅面包😆今次一场嚟到就买咗五款面包,第一款拣咗柚香乳酪贝果 ($38),本身贝果嘅本体好烟韧,入面有一堆好香滑嘅忌廉,最特别嘅系乳酪忌廉里面竟然有啲黑椒,感觉好特别,可以中和返柚香同乳酪嘅酸味,整体嚟讲食完成个都唔会觉得好漏,反而都几清新😚抹茶麻薯面包 ($32)个名就简简单单,但系非常之有内涵,入面既抹茶馅好浓抹茶味,但食落一啲都唔苦,连埋麻薯馅一齐食口感好丰富🥰 蔓越莓司康 ($28)同平时食开既有啲唔同,食落好香牛油味同一啲都唔痴牙😋入面加咗蔓越莓酸酸甜甜好开胃,配埋奶油一齐食更加夹😋黑糖麻薯吐司 ($44)劲吸引我!首先本身面包都非常松软,即使有部份系隔日先食,都仲系可以保持到松软感觉😆面包入面竟然有麻薯,而且麻薯嘅黑糖味超浓,为松软嘅面包做点缀,口感好烟靭,真系冇谂过会咁夹🤣最后系一款开心果蛋糕 ($55),入面又系有麻薯😍呢个有好多唔同嘅口感,例如果仁碎、忌廉、麻薯、脆米、蛋糕,上面仲有几粒类似椰汁糕😌感觉就系一个甜品可以满足你好多个唔
最后系一款开心果蛋糕 ($55),入面又系有麻薯😍呢个有好多唔同嘅口感,例如果仁碎、忌廉、麻薯、脆米、蛋糕,上面仲有几粒类似椰汁糕😌感觉就系一个甜品可以满足你好多个唔同愿望😚开心果味好浓郁,啱晒我呢个开心果控🥰
呢间小店嘅面包几特别又几好食,真系值得回访啊!