2023-08-03
有一次经过太子发现有一间望落好有日本情调嘅居酒屋🤣就决定揾日嚟试下🤓餐厅位置真系唔多,但胜在好有格调,好多人都放工嚟饮杯酒食吓串烧,好有去咗日本嘅感觉!🌟小食前菜:泡菜牛舌 $10抵到飞起嘅前菜😂😂😂😂牛舌粒好腍,份量都唔少,而且配泡菜酸酸辣辣好开胃!🌟紫菜芥末八爪鱼🐙 $58喜欢芥末的朋友一定要叫🫶🏻🥰芥末味超重,攻鼻嘅感觉好正🤣八爪鱼粒烟烟韧韧,不过单独食会比较重咸,包住紫菜一齐食会平衡返味道👅🌟味醂鱼干 $78被惊艳到的鱼干!比起平时食嘅更加软腍,唔会好干,系我喜欢嘅口感!而且烧汁味香浓,甜甜地好惹味!🌟厚切牛舌芯 $68牛舌芯大大块,肉质唔算好腍,比较弹牙~但油脂感满满!🌟日式薯饼 $58新鲜炸到金黄色,小心辣口🤣🔥外皮超酥脆,一咬入面忌廉爆哂出嚟😍好creamy!推介呢🫶🏻🌟味噌烧大肠 $48第一次食呢个组合🤣上枱已经闻到好香大肠味🤭大肠一咬油脂爆发😂红白萝卜煮到好淋身,而且吸满汤汁好正🥰味噌汤汁满满嘅大肠味,入口温和清甜🥰🌟鸡心 $32烧鸡心好香烧汁味,而且唔会觉得腥~🌟秘制半熟鲣鱼他他 $118先炙烧鲣鱼外皮,所以好香鱼油味!半熟鲣鱼片加上生蒜一齐食好惹味🤣🌟清酒煮蚬🍶
🌟小食前菜:泡菜牛舌 $10
🌟紫菜芥末八爪鱼🐙 $58
🌟味醂鱼干 $78
🌟厚切牛舌芯 $68
牛舌芯大大块,肉质唔算好腍,比较弹牙~但油脂感满满!
🌟日式薯饼 $58
🌟味噌烧大肠 $48
🌟鸡心 $32
烧鸡心好香烧汁味,而且唔会觉得腥~
🌟秘制半熟鲣鱼他他 $118
🌟清酒煮蚬🍶 $88
大大碗好足料🥰清酒好清甜,酒味唔浓,好易入口,蚬肉大大粒几鲜甜,唔会腥👍🏻
🌟厚烧豆腐 $38
豆腐大大旧,外皮烧得好香脆,入面多汁juicy💦上面仲配上类似面豉酱,咸香十足✨