2022-08-14 711 浏览
太子日本菜黄店🤨🤨之前见到好多人都介绍呢间,之前专登去试下系咪真系传说中咁好食先🫠❤️ 刺身定食 $98刺身定食有味噌汤,麻酱豆腐,炸饺子,刺身拼盘同乌冬~麻酱豆腐正常发挥无咩特别😂炸饺子就唔热既,可能系预先整定,但都算脆,只系配沙律酱有d搞笑🤡值得一提系味噌汤有几粒蚬肉,加左少少分🤣刺身方面就真系有少惊喜,本身呢个价钱都无expect有咁多款😝帆立贝,三文鱼,油甘鱼,北寄贝各两件,另外仲有一只虾同生蚝😆刺身比想像中新鲜,食落都有鲜味,鱼都几肥美,只系只蚝略嫌太腥😵‍💫😵‍💫但呢个价位食到呢个质素既刺身几surprise! 乌冬系扁乌冬,唔烟韧,唔系赞岐/稻庭乌冬,酱油汤底,呢个就真系for你食饱only,麻麻地🥲❤️ 寿司定食(B)$88定食B主要系火炙/熟既寿司,都多选择但食材都系同上面𠮶d差唔多,都唔错但刺身好似食得开心d,另外可以加$6配乌冬,呢个定食本身系寿司,唔加都应该够饱😎另外发生左都少少搞笑既小插曲,因为之前网上见呢间都多人排队,餐厅开12点,我地大概12:10到,落单既时候店员同我地讲话未有寿司饭唔落得寿司住🫣话要1230先可以开始落单,而我系唔明点解唔可以落住先,你到时
太子日本菜黄店🤨🤨

❤️ 刺身定食 $98

刺身定食有味噌汤,麻酱豆腐,炸饺子,刺身拼盘同乌冬~

麻酱豆腐正常发挥无咩特别😂

值得一提系味噌汤有几粒蚬肉,加左少少分🤣

但呢个价位食到呢个质素既刺身几surprise!

❤️ 寿司定食(B)$88

另外发生左都少少搞笑既小插曲,因为之前网上见呢间都多人排队,餐厅开12点,我地大概12:10到,落单既时候店员同我地讲话未有寿司饭唔落得寿司住🫣话要1230先可以开始落单,而我系唔明点解唔可以落住先,你到时有再上咪得,唔知咩规矩黎😑😑

再讲厨师系咪唔记得起身,开12点其实你可以预返时间煮🫠🫠🤡

然后餐厅系要搭台的,会assume你一定要搭同唔会加板,体验仲差过食茶记,可能无加一就系咁既service了🤡🥲

味道:8/10
性价比:7.5/10

📍佐禾町居食屋
太子荔枝角道104号地舖

📌人均消费: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #刺身 #日式餐厅 #定食 #寿司 #sashimi #sushi #udon #乌冬 #街头小食