2018-02-21
今晚初五黎到呢间新开嘅泰国菜嗌左几个小菜,全部都好出色好有水准!完全食得出系用心之作!👍🏻金柚子虾球沙律。$98虾球有四件,全部都好入味,虾肉爽口弹牙,柚子肉系一嚿嚿,全部大大嚿,好满足!而唔系平时食嘅碎粒粒,呢个沙律汁好好味,完全泰式嘅风味!👏🏻盐烧鲜鱼。$168盲糟鱼唔算多骨,而且好惊喜,虽然系烧鱼,但鱼肉完全唔干,鱼内放满香料,鱼肉好入味啊!除咗充满咸香,仲食到每种唔同香料嘅味道,包括九层塔、香茅等等。沾上泰式辣汁好送饭好正!👉🏼泰式炒杂菜。$68多款唔同嘅杂菜,例如有椰菜花、芥兰、粟米仔、椰菜等,蔬菜全都好嫩!🎊椰汁西米糕。$38饭后甜品点咗个椰汁西米糕,一共有五件,非常欣赏佢嘅甜味,好适中,食完好舒服唔会甜到要不停饮水嘅感觉!😆原个菠萝沙冰。$58好靓呀!真系用个菠萝装住啲沙冰,菠萝味香甜,但唔会好假!🍧柠檬蜜糖沙冰。$48柠蜜味非常美味,完全不过甜舒适饮完好Fresh沙冰份量好大,2个人嗌1个好了!环境、食物同服务质素都一流!
嗌左几个小菜,全部都好出色好有水准!完全食得出系用心之作!
👍🏻金柚子虾球沙律。$98
👏🏻盐烧鲜鱼。$168
👉🏼泰式炒杂菜。$68
🎊椰汁西米糕。$38
😆原个菠萝沙冰。$58
好靓呀!真系用个菠萝装住啲沙冰,菠萝味香甜,但唔会好假!
🍧柠檬蜜糖沙冰。$48
柠蜜味非常美味,完全不过甜舒适饮完好Fresh
沙冰份量好大,2个人嗌1个好了!
环境、食物同服务质素都一流!