2024-01-22 245 浏览
今晚落咗太子揾嘢食,原来在太子道西附近有间泰菜 - 《Lost in Thai》平日晚上都几多人食,坐满大约八成人,于是便入去试吓!餐厅采用柔和及浅绿色装饰,感觉舒服自然,餐厅由泰国主厨主理,食物没有添加任何味精🥰❗️食物质素水准高,价钱合理👍🏻🔸虎虾冬阴功汤(小辣)🌶️一大窝冬阴功汤,份量颇多,两个人都未必饮得晒,汤底鲜甜香浓,大虾🍤弹牙,仲有好多草菇👍🏻🔸泰式大虾🍤柚子沙律🥗柚子新鲜爽甜,咬落多汁,配上大大只鲜虾,及泰式沙律酱,味道酸酸甜甜,开胃前菜🔸沙嗲串烧🍡(6串)包括有2串猪肉、2串牛肉及2串鸡肉,肉类烤得焦香,配上特制沙嗲酱,好惹味🔸Lost in Thai 特色炒咖喱软壳蟹🦀份量一啲都唔少,有两大只软壳蟹,炸得香脆,咖喱配料包括洋葱🧅及三色椒,味道唔辣,不过香料味好香,有少少椰汁味,令人食唔停口!咖喱酱再配上印度薄饼一齐食更加满足!🔸泰式奶茶配熊啤啤冰🧸打卡饮品,香浓泰式奶茶,配上可爱熊啤啤🧸形状冰块🧊🔸龙眼冰 清甜龙眼肉,够解渴又润喉

🔸虎虾冬阴功汤(小辣)🌶️

🔸泰式大虾🍤柚子沙律🥗

🔸沙嗲串烧🍡(6串)

🔸Lost in Thai 特色炒咖喱软壳蟹🦀

🔸泰式奶茶配熊啤啤冰🧸
打卡饮品,香浓泰式奶茶,配上可爱熊啤啤🧸形状冰块🧊

🔸龙眼冰
清甜龙眼肉,够解渴又润喉

2024-01-16