2023-03-19 49 浏览
疫情减退,大家都出返黎食野,有冇谂过去一间餐厅又有得睇魔术,又有好味野食,仲有好多手工啤酒,唔同既GIN酒,特式茶饮等等?!今次同朋友拣左太子大南街呢间 @handsbarhk 聚旧。🧛🏻‍♂️呢间餐厅逢星期三六有驻场魔术师去每枱同大家玩魔术(可惜我咁啱唔系呢2日),但餐厅装修得好有神秘感🔮,有个magic stage俾你欣赏打卡~🌹每张枱仲都有啲小玩具俾你玩~🃏 🍗自家油封鸭腿配手打薯蓉🥔呢个鸭腿真系不得了,外皮烧到金黄色,脆脆地,一切落去就感觉到鸭腿好冧,就咁食落去好香~肉质好嫩滑,一啲都唔鞋~冇柴口感~点埋个自家制汁,酸酸地吊一吊味,令鸭肉更惹味!个薯蓉都好重薯仔味架,如果中意重味啲既可以加少少盐~🧂配菜粟米芯仲惊喜地甜,整个菜式个味道都恰到好处,仲有啲食用干花做装饰,睇得又食得👍~ 🍟薯条叔叔🧔🏻唔好以为系普通薯条啫,其实佢系用左美国薯条,粗身厚实既薯仔感,炸得好香脆,上面应该落左啲少少香辣调味粉,一上枱我同朋友都已经忍唔住讲左几句好香。佢既特色系配左腐乳酱、肠粉酱同烧鹅酱!系咪冇听过呢?烧鹅酱酸酸地,配薯条食有少少似点唔辣既鸡酱,都几配搭~腐乳酱上面洒左少少香草,同薯条意想唔
疫情减退,大家都出返黎食野,
有冇谂过去一间餐厅又有得睇魔术,
但餐厅装修得好有神秘感🔮,
有个magic stage俾你欣赏打卡~🌹
每张枱仲都有啲小玩具俾你玩~🃏

🍗自家油封鸭腿配手打薯蓉🥔
呢个鸭腿真系不得了,外皮烧到金黄色,脆脆地,
一切落去就感觉到鸭腿好冧,就咁食落去好香~
肉质好嫩滑,一啲都唔鞋~冇柴口感~
点埋个自家制汁,酸酸地吊一吊味,令鸭肉更惹味!
个薯蓉都好重薯仔味架,如果中意重味啲既可以加少少盐~🧂

自家油封鸭腿配手打薯蓉

🍟薯条叔叔🧔🏻
佢既特色系配左腐乳酱、肠粉酱同烧鹅酱!
系咪冇听过呢?
烧鹅酱酸酸地,配薯条食有少少似点唔辣既鸡酱,都几配搭~
腐乳酱上面洒左少少香草,同薯条意想唔到地夹,好得意!!
肠粉酱就系麻酱+甜酱,薯条咸,个酱系甜既,食几条咸再食返条甜又几搞笑。
而小编一向中意麻酱今次都投腐乳酱一票!因为真系几有新鲜感,几特别!
😋呢个薯条好值得翻桌,边食边饮啤酒!🤩🤩

薯条叔叔

🍝黑松露凤尾虾忌廉扁意粉🦐
顾名思义,用左黑松露同忌廉煮既扁意粉,一啲都冇过冧,
好香好creamy, 啲虾肉好弹牙!
上面仲洒左好多芝士粉同香草,
中意creamy意粉既你一定中意!👍

黑松露凤尾虾忌廉扁意粉

🍻BEER PLATTER (200ml x 4)🥃
呢间酒吧都有唔少手工啤,而且大部分都系本地酿制🫶
餐牌写咗唔同啤酒嘅酒精浓度ABV,苦度IBU同特色Style,
如果做唔到决定又想试多几款既,不妨考虑好似我咁叫个Beer Platter 同朋友仔share,
又可以试多几个味!😉
HANDS既手工啤有齐 fruity, hoppy, sour 同 malty味,可以由清啲易入口既慢慢试到酸再到苦啲既~
小编今次就拣咗以下呢4款:

Beer Platter

🫒Fruity~Moon Dog Lager
呢只啤酒果香味重啲,有啲似平时饮既大牌中清少少既啤酒,女仔黎讲几易入口~👧🏻

🍍Hoppy~New Zealand Viking 2 Tripple Hopped IPA🍑
一闻落去好香热情果味,睇落去黄黄地实色咁,似果汁既样,饮落去带少少桃味味!🤏

🍷Sour~Ducheese de Bourgogne
用红酒桶𫗵制,闻落同饮落有啲似酸梅汤, 因为比利时用咗佢特别嘅酵母去𫗵制,所以饮落呢只啤酒比较有啲酸味,真系好特别!😮

☕️Malty~Get On Up! Nitro Mocha Brown Ale
氮气啤酒, 饮落好似冇咗啤酒味咁,但系有好香咖啡味, 令人觉得好似饮紧咖啡, 好易饮完又饮!🤭

整体黎讲呢间餐厅食物同饮品它做得好好而且有好多款俾客人选择!
有素食,亦有生酮食物,配合返唔同客人既需要~加分!🤗
呢间餐厅好适合轻轻松松同朋友黎食饭吹水放松一下!

2023-03-13
自家油封鸭腿配手打薯蓉