2022-09-29 48 浏览
Cafe纯白既门面,一个字写住「等」,内里纯白色作主调,仲有啲干花点缀🌹简约清新既设计令人置身其中都有一种好放松既感觉~近门口位仲有打卡位,钟意影相既不妨系度坐低影几幅靓相先走。 1⃣️松叶蟹肉烩饭($138)个饭真系砌到只蟹既样🦀️就咁睇已经觉得好吸引🤤个饭好重蟹既鲜味同埋都几creamy~本身以为蟹壳只系装饰,但系原来入面有好多蟹膏,捞埋落个饭到食,蟹味更加突出🤩加埋啲蟹籽,同埋饭入面既翠玉瓜、蟹钳食,成个饭真系好正👍  2⃣️日式蒲烧鳗鱼饭($158) 鳗鱼饭既鳗鱼真系原条上😳劲长劲大条。鳗鱼面头铺上紫菜丝、再加上甜甜地既鳗鱼汁,配料有西兰花、莲藕片同埋腌萝卜,个饭都好有心思地铺上蛋丝,食落一啲都唔会单调🥰  3⃣️小食拼盘($98) 有炸鸡块、炸鱼块、炸洋葱圈、炸鱿鱼圈同埋沙律,配上两款酱,分别系蛋黄酱同埋他他酱。钟意食炸物既一定唔可以错过!  4⃣️白酒忌廉煮青口($98) 青口一啲都唔干唔鞋口。忌廉白酒汁同青口都好夹😋仲有两块蒜蓉包~  5⃣️玫瑰茉莉花茶 一壶($52) 原壶上,个底有小蜡烛keep住茶既温度🕯花茶清香,啱晒放松~  6⃣️Hojicha Chocolate($46)呢个相对唔系特
1⃣️松叶蟹肉烩饭($138)
松叶蟹肉烩饭
2⃣️日式蒲烧鳗鱼饭($158)

日式蒲烧鳗鱼饭
3⃣️小食拼盘($98)

小食拼盘
4⃣️白酒忌廉煮青口($98)

白酒忌廉煮青口
5⃣️玫瑰茉莉花茶 一壶($52)
6⃣️Hojicha Chocolate($46)
hojicha chocolate
呢个相对唔系特别惊喜,不过都唔错的。热饮有靓靓拉花,一开始比较饮到焙茶味道,之后朱古力味好似越黎越出,钟意佢唔会太甜,味道都算balance😙
日式蒲烧鳗鱼饭
白酒忌廉煮青口