2022-08-27
今日天气咁好要约好姊妹出黎行街shopping啦,知道九龙区呢边多左好多cafe,行完街拎住咁多袋战利品最适合揾间Cafe坐低慢慢慢叹,呢间Await Cafe好近地铁站够哂方便,配上纯白色装修,仲有打卡位,令人有种放松既感觉🥛白酒忌廉青口 ($88)餐前小食我地叫左白酒忌廉青口,青口鲜甜弹牙,配上奶香味浓郁的白酒忌廉汁,口感清爽而不油腻🍝明太子蟹棒海胆意粉 ($128)我一见到呢个明太子蟹棒即刻😍😍😍仲要加埋我最爱既海胆一定拣佢啦,用明太子做意粉酱汁,意粉煮得刚刚好,做到挂汁既效果,食落又唔会好漏,仲有脆卜卜既三文鱼籽,鲜味十足🦀松叶蟹肉烩饭 ($138)朋友叫左呢个松叶蟹肉烩饭,摆盘卖相好精致,隔住口罩都闻到好香蟹味,开头见到都惊会好漏,点知食落又唔会,蟹盖入面有满满的蟹膏,将蟹膏、蟹籽同烩饭一齐食,口感层次非常丰富 (食下食下好快食哂😜)推介大家一定要试下呢个😍☕️凤梨有气咖啡 ($58)饮品方面推介佢地期间限定既特饮: 凤梨有气咖啡,炎炎夏日饮返杯Espresso soda够清爽🍫Hojicha Chocolate ($46)我就拣左杯热既焙茶朱古力,拉花做得好靓,好睇又好饮,焙
🥛白酒忌廉青口 ($88)
🍝明太子蟹棒海胆意粉 ($128)
🦀松叶蟹肉烩饭 ($138)
☕️凤梨有气咖啡 ($58)
🍫Hojicha Chocolate ($46)
我就拣左杯热既焙茶朱古力,拉花做得好靓,好睇又好饮,焙茶同朱古力两者比例调得好好,正💯
🍰芒果伯爵忌廉戚风蛋糕
已经留定肚食甜品,是日甜品有好多款,有心太软、雪糕杯同戚风蛋糕,我就拣左呢款芒果伯爵忌廉戚风蛋糕,夏天芒果当造好甜,原味戚风蛋糕好松软,配上轻盈既伯爵茶忌廉,甜度适中好满足😍😍😍