2023-10-28 758 浏览
上海嘢一向多素食选择,太子嘅呢间沪上园就比一般嘅上海小馆更加素食 friendly。💑除咗四喜烤麸,麻辣云耳等基本嘢,佢仲有素云吞,素红油抄手,上蔬什锦汤面,蕃茄鸡蛋汤面等多款素食。真汉子今次试咗:🌶️ 尖椒皮蛋豆腐 $34除咗卖相精致,食落都好出色。豆腐超滑,皮蛋就好香同爽口,用匙羹笔埋啲芫荽,辣椒同混入麻油嘅酱汁一齐食,超级正。😍🥵 素红油抄手(六粒)$45胀卜卜嘅抄手表面布满葱蒜,入面嘅馅料系满满嘅小棠菜,仲有啲虫草花同菇粒添,饺子皮烟烟韧韧,辣汁唔算辣得太过分,仲好好味添。红油抄手真系唔系间间都好食,呢度真系做得好到家。👍🥟 虫草花素云吞(八粒)$46落单时职员问咗我系咪食素就自动改素汤,而且问埋食唔食蛋同葱,因为佢有少许蛋丝,非常细心同照顾周到。☺️云吞同抄手嘅馅料系一样嘅(唔意外啦 😅),但皮就云吞比较薄,连埋好清同鲜甜嘅素汤一齐食,味道非常清新,同抄手比又系另一种风味 😙。汤有大量紫菜,真汉子一向觉得紫菜系素食者恩物,因为无论个汤几清淡,加咗紫菜都会有提鲜嘅效果。😛呢度十二点先开 (星期一休息),但十一点九已经有熟客等开门,已经知佢高质。真汉子觉得沪上园有以下优点:🧭 位于太
🌶️ 尖椒皮蛋豆腐 $34
尖椒皮蛋豆腐

🥵 素红油抄手(六粒)$45
素红油抄手

🥟 虫草花素云吞(八粒)$46
虫草花素云吞

🧭 位于太子,虽然唔系喺正地铁站旁,但都超方便,而且唔系太子最旺个 area,变相冇话多人到好烦。😊

💲价钱平,份量多,仲要坚好食。😋

💁‍♀️虽然非连锁,甚至一间分店都冇,但职员态度好好,爽手又有礼貌,餐厅环境干净企理,坐得好舒适。😄

总括嚟讲非常满意,极推介。完。💚
2023-10-22
尖椒皮蛋豆腐