2023-12-11
放工同朋友揾咗间都几出名的餐厅食dinner🥰食个日系平日夜晚,但餐厅都几多人,都几旺场。无花果合桃石榴果黑醋沙律 $80好欣赏佢的黑醋汁,食落都几香甜,唔太酸,好啱我口味👍🏻无花果外型好饱满,味道清甜。沙律菜好新鲜,合桃同石榴味道好夹,成个沙律味道好有层次。全日早餐升级版 $120呢个早餐好丰富好大份😍烟肉煎到脆脆哋,味道浓郁。烟三文鱼唔太咸,鱼味更出。薯角非常香脆,炒蛋香肠正常发挥。蕃茄就咁食会有d酸,反而中和咗其他肉食的油腻。好钟意佢个scone,一上枱时仲以为系面包,叉落去先发觉系scone🤣Scone口感绵密,不黏口,配牛油果蓉当咸食好好食🥰手撕猪肉班尼迪蛋 $89呢款见到好多人推荐,咁就点一份试吓,果然劲好食😋流心蛋味道细腻,猪肉松软又浓味,青苹果丝清甜又爽脆,表面仲有一层烧烤粉,再加埋佢的蛋黄酱,成个餐点的味道同口感都非常丰富。最后食埋垫底的厚切法包,法包外脆内软,又吸收哂肉汁同蛋浆,简直系完美😍脏脏提拉米苏 $78Tiramisu 的卖相好似黑森林蛋糕,非常精致,仲有超多朱古力碎同威化饼😌食落有好浓郁的咖啡味同酒香,芝士非常软滑,味道香甜,呢款tiramisu 都唔错👍
无花果合桃石榴果黑醋沙律 $80
全日早餐升级版 $120
手撕猪肉班尼迪蛋 $89
脏脏提拉米苏 $78
Tiramisu 的卖相好似黑森林蛋糕,非常精致,仲有超多朱古力碎同威化饼😌食落有好浓郁的咖啡味同酒香,芝士非常软滑,味道香甜,呢款tiramisu 都唔错👍🏻
热情果梳打 $50
饮落都几甜,热情果味好浓厚,仲有大大粒热情果,夏天饮会劲消暑。
焦糖脆脆咖啡(热) $50
焦糖脆脆好好食,不过有少少黏牙,咖啡都几甜,好好饮😆
Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A号鸿德大厦地下B号舖
*上述文章只供参考及以当时价格为准