2024-11-05 114 浏览
系太子花墟行完街, 同朋友决定系附近食个lunch. 👅朋友好钟意食泰国野, search到呢间, 见到佢既金面同生虾超吸引, 就决定试下!!🌻泰式清汤-慢煮水门鸡汤粉个鸡冇骨 仲要好嫩滑 加埋个泰式海南鸡饭酱 唔错泰式清汤系用左大量猪骨同鸡架淆制 口味偏甜 加少少鱼露同埋醋 只溏心蛋仲要好出色🤤🌻泰北安格斯牛肋条金面泰北金面本身酱汁已经充满住浓浓奶香 香港黎讲 咁香浓嘅金面真系好少有配上已经好入味嘅安格斯牛肋条 唔单止口感丰富 味道仲好浓郁🌻小食拼盘拼盘包含咗鱼饼 虾饼 泰式肠 炸猪皮 同 炸鸡件我本身都劲钟意食虾 所以有时食到粉味多过虾味嘅虾饼都会觉得失望 幸好呢度嘅虾饼未至于大大旧 但相反地虾味浓厚 同佢嘅外表成强烈反差 值得一试鱼饼味道上有少少似但口感完全唔同 至于炸鸡件我认为属于出色 主要都系外脆内juicy 基本上好似日式炸鸡口感 完全摆脱泰式好多小食偏向炸后较干身嘅缺点最后炸猪皮方面 脆得来干身唔油腻 怪不得见到佢系其他面都会配上🌻泰式生虾每次食泰国野我都一定会叫泰式生虾呢度既生虾都相当唔错生虾一上枱摆盘好有心思 每一只都已经配好左一款蒜片 辣椒同
系太子花墟行完街, 同朋友决定系附近食个lunch. 👅

🌻泰式清汤-慢煮水门鸡汤粉

鱼饼味道上有少少似但口感完全唔同

🌻泰式生虾
每次食泰国野我都一定会叫泰式生虾
呢度既生虾都相当唔错
生虾一上枱摆盘好有心思 每一只都已经配好左一款蒜片 辣椒同埋苦瓜
加埋佢特别调制既酱汁 真系非常有层次感
生虾本身好出色 新鲜又弹牙 想encore再嗌多碟俾自己自私食

🌻柠檬草南姜饮
呢杯姜饮唔算超重姜味 唔会好辣
甜甜地咁 平时唔太食得姜味既可以一试 我位朋友平时唔钟意姜味都觉得好好饮 仲饮哂成杯

🌻洛神花茶
呢杯洛神花茶唔会好甜 酸酸地 几好饮!
2024-10-31
  • 泰式生虾