2023-07-11
‼️太子Cafe探店GO‼️,系寂静嘅街道上如萤火虫一样抢眼嘅赏岛咖啡屋💚,缘份到了,自然要帮衬一次❤️环境:7/10以日式木系装修为主,一入门口为比咖啡师嘅工作枱吸引,店面面积唔大,但坐低唔会觉得逼,墙上嘅小装饰都轻轻提醒著您该轻松一下🥰食物:7.5/101️⃣Dinner for 2 $468是日精选餐汤-蕃茄汤鲜茄味浓🍅,连籽一起打蓉更有口感,作为一个餐汤相当出色,十分醒胃以迎接之后嘅美食🤩慢煮鸡胸柚子汁沙律鸡肉最怕系太dry😣,慢煮就避免依个情况出现、柚子汁沙律好fresh,健康又好食!蒜油花椒蚬肉意大利面蒜味🧄好浓,相当惹味,味道带辣但唔会太劲🤤 蚬数量都唔少,味道鲜甜,煮意粉时间控制得好,自己都中意硬身小小😋美国安格斯牛板腱 $+68📣重点推介📣估唔到系cafe都有惊喜!我拣咗五成熟,相卖都igable📸肉质软腍,配合蜜糖芥末酱冇得输‼️Cheese cake饭后甜品人生一乐也😘饼身及饼底上软下松,有层次,调味得宜,比得上好多知名饼店👍🏿Hojicha latte and Winter latte两杯咖啡水准唔错☕,特别系winter latte,香浓朱古力雪糕配上咖啡,雪糕系咖啡入边
环境:7/10
食物:7.5/10
1️⃣Dinner for 2 $468
是日精选餐汤-蕃茄汤
慢煮鸡胸柚子汁沙律
蒜油花椒蚬肉意大利面
美国安格斯牛板腱 $+68
Cheese cake
两杯咖啡水准唔错☕,特别系winter latte,香浓朱古力雪糕配上咖啡,雪糕系咖啡入边慢慢溶化特别滑溜,味道都不断改变,相当特色,整体咖啡水准唔错,就算唔食晚餐,平时黎chill 下都唔错💕
💰性价比:7/10
人均$250-300左右,应该同大家食晚饭嘅预算差唔多,如果咁啱相约在附近,不妨一试😝