差唔多到晚餐时间,去咗太子揾食❤️经过呢间餐厅「Owl’s stage」,见到佢有个好可爱嘅猫头鹰灯牌、猫头鹰嘅画同一啲装饰品,再望吓佢个Menu都好多选择,所以就决定入去试吓😌1.香草蒜油烧澳洲肉眼扒(225G)配特制烧汁✨肉眼扒肉质相当软嫩,五成熟刚好,富有弹性但又不干柴,烹调恰当。✨肉眼扒表面均匀呈现金黄色,看起来相当诱人,整体卖相优秀。✨旁边搭配原个烤蒜头,加上蒜肉,蒜香味浓郁,与肉质形成绝佳契合。另外,特制烧汁很好地衬托出肉的鲜甜。喜欢食材原味的我,最喜爱就是搭配海盐👍🏻✨伴菜是忌廉炒杂菌,好好味呀❤️2.Owl’s Stage厨师发办意大利饭✨第一次见到意大利饭都可以做Omakase🤣完全激起我兴趣!✨店员好好,会细心地问我哋有无咩唔食,或者会唔会有咩特别喜好?✨意大利饭火候和水量控制得刚好,最终的饭呈现粘稠湿润,不会过于干燥,非常好👍🏻✨ 入面嘅主要材料食到有牛肉,蕃茄、洋葱🧅、芝士🧀,个人好喜欢呢个配搭,食完十分满足😌3.酥炸墨鱼仔✨肥嘟嘟的墨鱼仔配上酥脆嘅炸粉,刚炸好就上碟,送到我哋嘅口,都仲系热辣辣!入面鲜嫩,外面酥脆,真系冇得输!😍我想讲入面店员服务态度都好好🥰佢哋会
差唔多到晚餐时间,去咗太子揾食❤️

1.香草蒜油烧澳洲肉眼扒(225G)配特制烧汁

✨肉眼扒表面均匀呈现金黄色,看起来相当诱人,整体卖相优秀。
✨伴菜是忌廉炒杂菌,好好味呀❤️

2.Owl’s Stage厨师发办意大利饭

3.酥炸墨鱼仔

我想讲入面店员服务态度都好好🥰佢哋会主动留意我哋有咩需要,帮我哋执枱添水!❤️❤️❤️成个过程坐得好舒服,推推!
2024-06-03