2023-06-07
地址:太子砵兰街436号地舖店舖:八一蕃巴蜀烤鱼店 (砵兰街)
餐厅主打川式烤鱼,提供7款口味的烤鱼,有香辣,麻辣,泡椒,豆豉,鲜青椒,酸菜和蕃茄。🤩亦可选择辣度。另提供各式川式菜肴,如口水鸡、鸡煲及不同串烧。我一向都钟意食新鲜烤鱼,朋友介绍下就试左呢间太子既烤鱼。😚佢仲有分店位于荃湾,不过太子就比较近。餐厅位于太子,由地铁站行过去大约五分钟,算几方便。佢嘅装潢较传统,里面既装修非常古色古香。🤓 烤鱼方面,佢地有草鲩鱼、钳鱼、海鲈鱼选择,因为个人偏好少骨既鱼,所以最后拣左少骨既钳鱼。😚系店家推荐下拣左香辣味。佢地放左好多豆豉系面,除左辣仲多左阵豆豉香味。鱼肉肉质嫩滑,没有腥味。😌成条鱼真系原条开边上枱,份量绝对足够两个人食。😛亦叫了一些火锅配料,例如薯粉和莴笋用来作打边炉。 ▫ ︎香辣味烤𫠐鱼 $328▫ 薯粉 $22▫ 莴笋 $46•整体•食物:𝟺/𝟻环境 : 𝟺/𝟻
店舖:八一蕃巴蜀烤鱼店 (砵兰街) 餐厅主打川式烤鱼,提供7款口味的烤鱼,有香辣,麻辣,泡椒,豆豉,鲜青椒,酸菜和蕃茄。🤩亦可选择辣度。另提供各式川式菜肴,如口水鸡、鸡煲及不同串烧。我一向都钟意食新鲜烤鱼,朋友介绍下就试左呢间太子既烤鱼。😚佢仲有分店位于荃湾,不过太子就比较近。餐厅位于太子,由地铁站行过去大约五分钟,算几方便。佢嘅装潢较传统,里面既装修非常古色古香。🤓
▫ ︎香辣味烤𫠐鱼 $328
▫ 薯粉 $22