2023-12-09
好开心同到mama,表妹一齐出黎食饭平时大家都忙,少见面梗系要带佢地食好西🤓一于食呢间由泰国人主理既餐厅,餐厅环境洁净,以绿色为主调,令人有清新,感觉犹如置身森林咁大家都钟爱泰菜尤其钟意鱼🥰💁🏼♀️💕椰汁虎虾汤大大煲 ,椰汁味浓,虾🦐大只,唔同种类的菌类,有芫荽,令味道香气提升小食 属必试item , 一试难忘🥹炸芝士虾球,3个大大既虾球,一切落去,里面流心既芝士涌出来,相当兴奋虾味浓郁,口感爽口弹牙🌟虾球柚子菠萝沙律🥗咁样mix 埋一齐相当夹,食完呢碟超开胃🤤酸甜柚子,菠萝,系十分juicy配合埋新鲜既大虾球,沙律菜,好食粉丝海鲜沙律🥗海鲜有大虾again,青口,鱿鱼🦑,再拌入粉丝,蔬菜,蕃茄等,饱肚得黎又好食这个系有点辣,唔食得辣要注意主食叫左我地都钟意既鱼🐟-明炉鱼 (乌头/鲈鱼)口味可选 青柠,酸辣,冬阴功)今次选左冬阴功鲈鱼,好大条鱼,厚肉,有一点点鱼骨,鲜甜滑溜,冬阴功有一点点辣,用上好多唔同嘅香料熬制饮品🍹 蝶豆花特色青柠梳打超靓🤩上面既冰块🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形状颜色带层次感,蓝紫色为主要色调,饮时搅拌底层嘅青柠汁部分,好解渴泰式椰汁冰椰奶🥥味重,唔会觉得似饮紧水
平时大家都忙,少见面
梗系要带佢地食好西🤓
大家都钟爱泰菜
尤其钟意鱼🥰
💁🏼♀️💕椰汁虎虾汤
小食 属必试item , 一试难忘🥹
虾味浓郁,口感爽口弹牙
🌟虾球柚子菠萝沙律🥗
咁样mix 埋一齐相当夹,食完呢碟超开胃🤤
酸甜柚子,菠萝,系十分juicy
配合埋新鲜既大虾球,沙律菜,好食
粉丝海鲜沙律🥗
海鲜有大虾again,青口,鱿鱼🦑,再
拌入粉丝,蔬菜,蕃茄等,饱肚得黎又好食
这个系有点辣,唔食得辣要注意
主食叫左我地都钟意既鱼🐟
-明炉鱼 (乌头/鲈鱼)
口味可选 青柠,酸辣,冬阴功)
冬阴功有一点点辣,用上好多唔同嘅香料熬制
饮品
🍹 蝶豆花特色青柠梳打
超靓🤩
上面既冰块🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形状
泰式椰汁冰
椰奶🥥味重,唔会觉得似饮紧水