2018-12-06 550 浏览
🎀熊大同熊妹食完饭,就紧系轮到饭后甜品喇。📍系旺角弥敦道一直行,行到黎太子专卖果昔🍹咖啡☕️珍珠奶茶的饮品店《告白果屋》。📍门口大大块广告牌推广紧一款星球🌍芋圆甜品🥣,其实熊妹成日经过见到都想试下,今次就系机会喇。📍可能平日人流唔算多,店员会企系门口叫卖宣传下。📍店内都有少少长枱独立位置坐下,俾客人悠闲啲短暂停下来,竭竭脚,饮杯野。水果星球芋圆,$38中间大大粒星球🔮真系好吸引🍧,因为无咩地方见过,其实都系啲噱头野,食落去原来系海藻啫哩加半粒士多啤梨🍓半粒桃🍑的圆形物,海藻粉本身无咩味,少少甜,味道唔算咩特别。配料有自家制芋圆地瓜圆,又唔系好食得出芋头或者地瓜味🍠,就系一粒粒上左色的糯米丸子🍡,唔算好突出。仲有标榜全球首创的椰糖珍珠,声称用椰子汁液🥥做成,比一般的珍珠low GI啲,健康啲。味道真系唔算好甜,口感又未算好烟韧,感觉系比一般珍珠少加工啲既。不过椰糖珍珠未系粒粒独立分明,可能珍珠系慢煮的过程中痴埋一旧又没有用冻水隔开,所以呈现一饼饼珍珠状态。📍整体来讲,甜品的食材同味道真系好一般,系比外表噱头野响左个名堂,所以话成功靠宣传。
🎀熊大同熊妹食完饭,就紧系轮到饭后甜品喇。

📍可能平日人流唔算多,店员会企系门口叫卖宣传下。

水果星球芋圆
水果星球芋圆,$38