2020-04-29
#灰到太子 #灰到食甜品夜晚同朋友食完饭嚟到,都排左一阵,条龙都愈排愈长,但估唔到同食物质素成反比🤦♀️-🔻紫薯雪乐冰芋圆西米露 $32第一啖食啲西米就发现好甜,个糖水底系死甜。朋友就发现应该系落左糖浆,所以会有咁嘅甜味。中间𠮶旧雪乐冰(?)都系有同一种甜味,最后勉强都食到有紫薯味。蕃薯圆,芋圆,紫薯圆虽然烟韧,但只糖浆甜味几乎盖过晒原有食材味道,真系要嗒真啲先食到。-👅食后感:作为一个见到枱面有食物都会清盘嘅人,呢碗我食左大约10啖就停,我同朋友真系食唔落。食完仲感觉到啲甜味停喺喉咙🤢-👀个人喜爱度:2/10 (本身啲芋圆蕃薯圆都唔错,个糖水底真系败笔,搞到所有嘢食唔落)-🚩海记合桃坊甜品太子西洋菜南街232号-#美食#香港美食#hkfood#food#hk#hkfoodie#foodie#甜品
🔻紫薯雪乐冰芋圆西米露 $32
🚩海记合桃坊甜品