近期大热既cafe之一,长洲必饮必食既角酪饮品及卷蛋进驻左依间位于太子既ℳ𝑜𝑜𝓃𝓉𝑜𝓃𝑒~ Cafe以Pantone色系为主题,以柔和色系配搭日系设计,比人一种清新又舒适既感觉。近门口有一个巨型Pantone色牌既打卡位,店内空间感十足,特别设有3张日系榻榻米座位,仲有一棵仿真度极高既大树,设计别具心思。想去既你地记住要去佢地既ig link预约先呀~❀ 鳗鱼滑蛋吐司用上我最中意既丹麦吐司,香脆松软,有好香既牛油及蜂蜜味。滑蛋好嫩滑,上面仲洒上蟹籽,配埋香甜又juicy既鳗鱼,好惹味❀ 焦糖布甸吐司焦糖布甸有香浓既蛋味,亦充满焦糖香,质感好软滑,配上沾上蜜糖又香脆可口既丹麦吐司,食得好满足~❀ 大马士革茶卷蛋当日下午4点到已经卖晒最signature既角酪卷蛋,所以就拣左依款卷蛋。蛋糕面淋上一层奶盖,蛋糕几松软,包住一层乳酪及茶味cream。乳酪cream味道酸酸地,而最中间绿色既茶味cream带苦涩味,一齐食会中和一下苦涩味,但整体味道麻麻❀ 莓莓角酪卖相一流!粉红色配白色依个配搭好少女心~香浓既乳酪味,配以淡淡既草莓味,加上浓稠既texture及有咬口既紫米,系必饮饮品之一❀ 芒芒

❀ 鳗鱼滑蛋吐司

❀ 焦糖布甸吐司

❀ 大马士革茶卷蛋

❀ 莓莓角酪

❀ 芒芒角酪
芒果味浓郁,乳酪味亦突出,有惊喜既系紫米同芒果乳酪好夹,味道唔错

❀ 小英角酪
选用了台湾既金钻凤梨,几清甜,但凤梨味道唔太突出,质地亦相对较稀

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸环境:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
🤵服务:⭐️⭐️⭐️💫
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️为最高分)
鳗鱼滑蛋吐司
焦糖布甸吐司