2023-10-30
啱啱开业既时候已经俾小店既小女孩logo同室外座位吸引到, 可惜一路都未有机会黎到, 反而今次误打误撞就黎到😊 店外白色既墙身配上露营櫈, 再带埋竉物一齐黎吹住微风好舒服😌 呢度主打轻食, 临近万圣节仲推出左两款限定食品添😎Pandan Chiffon Cake🍰($50)新鲜斑兰汁, 燕麦奶, 面粉, 蛋, 油, 少糖既formular 去整既呢个Chiffon Cake 劲松软带有淡淡既斑兰香, 同朋友分享一件刚刚好☺️Pumpkin curry bread🎃 ($65)万圣节限定既南瓜造型咖喱包口感松软, 中间夹住满满既咖喱汁, 浓郁得黎食完唔会觉得有饱滞感😉Fresh Pandan Tea🌱 ($35/$45)有热同冻既选择, 冻既系预先浸泡好入左樽仲有一大块斑兰叶系入面, 淡淡既斑兰味同茶底完美结合相当清新🥰Daily Spiced Tea🌼 ($50)有机会定期换口味, 所以最好问左店员是日口味系咩先好叫呀, 而我今次去就系菊花茶, 味道甜甜菊花味好香, 热饮完会好舒服暖胃😌呢度既店员相当友善, 仲送左张亲手画既素描俾薯仔添, 食物同环境都100分😎
Pandan Chiffon Cake🍰($50)
Pumpkin curry bread🎃 ($65)
Fresh Pandan Tea🌱 ($35/$45)
Daily Spiced Tea🌼 ($50)