2023-06-22 2820 浏览
“太平馆”,以前所谓嘅小高档西餐厅,而家入到去好似食快餐咁,未坐定已经拿住支笔同簿楝系度问你食乜,唔使5分钟上餐汤餐包,汤都未饮晒同摆咗半个餐系碟上就拿拿声过嚟收碟,侍应问我𠮶半个餐包仲要唔要⁉️(我都未食完😪)全晚唔知食咗乜,我真心觉得我煮得好味啲,所以连佢哋最出名嘅“梳乎厘”都费事叫(因为觉得唔方好食,本身叫侍应预留之后叫起,佢话都系你自己预番时间叫,我惊我唔记得咗,呢个十分好笑)。❌猪肶薄片饭❌汤喳杂菜2️⃣碟❌“非洲”瑞士汁炒牛河❌“非洲”炸干乳鸽❌“非洲”瑞士汁鸡翼❌“有色无味”干炒牛河❌卖相吓人嘅厚切牛舌❌“缩”嘅椰子奶冻+“缩水”雪糕球❌最好笑我订咗20:00,六点几𠮶阵餐厅打嚟问我哋可唔可以早啲到,因为𠮶时有位,我本身留咗七位(如果可以早我就卜6、7点唔系8:00啦),唔通佢想我立即打6个电话比我啲朋友叫即刻嚟!?我仲问餐厅今日系咪会早收,我20:00去惊我赶唔切食嘢,对方答:唔系,哈哈!食到一半其实我都系食咗少少嘢,侍应就轮流过嚟收餐牌(已经讲咗仲有一位朋友未到),佢哋咁赶收工,我哋已经无心机再叫食物,食呢餐饭真系好大压力。

2023-06-21