2020-03-02 217 浏览
周末谂住揾间文青小店hea下,论小店来讲个格局都算唔错,有唔同嘅枱size,方便唔同嘅组合嘅人嚟hea/倾计/食嘢!不过论食物质素就好一般,只能用「油腻」两个字去形容,同朋友每人叫咗一个汉堡,虽然上菜时有张纸包住,但轻轻摸过个包都非常之油,个包应该有用油烘过,但因为餐厅都系用农夫包,完完全全吸收晒啲油,变相食落成口都系油,非常唔健康,唔值得推介!如果改用其他面包应该会有改善!另外小食叫咗个盐酥菇,听朋友讲呢个几出名,不过同样地都系非常油腻,而且基本上菇面上有大量炸粉,完全盖过本身蘑菇嘅清甜味,感觉好揾笨!都系唔推介嘅!最后饮品叫咗个西柚柠檬梳打,呢个叫正常少少,至少饮得出有西柚嘅酸甜味,有啲小清新,但都未能够盖过食物嘅油腻感。

蘑菇+羽衣甘蓝+芝士+炒蛋 BAO
盐酥菇